Yazdır

Paris Olimpiyatları'nda ilk altın madalyanın sahibi belli oldu

Tarih: 27 Temmuz 2024 - 17:04

Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda karma 10 metre havalı tüfek kategorisinde birinci olan Çin ekibi, olimpiyatların ilk altın madalyasını aldı

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ilk altın madalyaları Çin aldı.  Aquatics Centre'da gerçekleştirilen kadınlar 3 metre senkronize tramplen müsabakalarında, Yani Chang ve Yiwen Chen'den oluşan Çin takımı, 337.68 puanla zirvede yer aldı.

ABD takımından Sarah Bacon ve Kassidy Cook, 314.64 puanla gümüş madalya kazanırken, Büyük Britanya adına yarışan Scarlett Mew Jensen ve Yasmin Harper ikilisi ise 302.28 puanla bronz madalyanın sahibi oldu. 

Atıcılıkta 10 metre havalı tüfek karışık takım müsabakalarında da madalyalar sahiplerini buldu. Lihao Sheng ve Yuting Huang'dan oluşan Çin takımı, Güney Koreli Hajun Park ve Jihyeon Keum ikilisine 16-12'lik üstünlük sağlayarak altın madalyaya uzandı.

Güney Kore'nin gümüş madalya elde ettiği bu kategoride, Kazakistan'ı temsil eden Islam Saptayev ve Alexandra Le ikilisi, Almanya'yı 17-5 yenerek bronz madalyayı kazandı.

Olimpiyatlarda Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılmasına tepkiOlimpiyatlarda Güney Koreli sporcuların Kuzey Koreli olarak tanıtılmasına tepki

 

Paris Olimpiyatları açılış töreninden muhteşem karelerParis Olimpiyatları açılış töreninden muhteşem kareler

 

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları başladıParis 2024 Olimpiyat Oyunları başladı

 

Fransa'da olimpiyatlar öncesi bir bomba alarmı dahaFransa'da olimpiyatlar öncesi bir bomba alarmı daha

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/paris-olimpiyatlarinda-ilk-altin-madalyanin-sahibi-belli-oldu/1809564