Yazdır

Yellen'dan Harris'e destek: O gelirse ABD'nin liderliği devam eder

Tarih: 26 Temmuz 2024 - 07:47

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkan seçilmesi halinde ABD'nin uluslararası liderliğini sürdüreceğini ifade etti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Başkan Biden'ın küresel ve ekonomik konulardaki temel değerlerini paylaştığını ve Biden'ın yerine seçilmesi halinde ABD'nin uluslararası liderliğini sürdüreceğini söyledi.

Yellen, Harris'in ailelerin gelişmesine yardımcı olmaktan iyi işler yaratmaya ve enflasyonu düşürmeye kadar ekonomik meseleleri “derinden anladığını” ifade etti.

''ABD'NİN KÜRESEL LİDERLİĞİ ÖNEMLİ''

Yellen, “Amerika'nın dünyada karşılaştığı sorunlar konusunda, neyin gerekli olduğunu ve ABD'nin küresel sahnedeki liderliğini yeniden tesis etmenin neden önemli olduğunu derinden anlıyor ve bu çabanın kritik bir parçası oldu. Bu yönetimin politikalarına yansıyan temel değerlerin Başkan Yardımcısı Harris'in derinden benimsediği değerler olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yellen, hem Biden hem de Harris ile çalışmaktan “büyük gurur” duyduğunu ve yönetimlerinin iklim, açlık, salgın hastalıklar, borçların hafifletilmesi ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının durdurulması konularında ortak çalışmalar da dahil olmak üzere “çok taraflılığa bağlılık” göstermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yellen: Küresel ekonomi ABD sayesinde dirençliYellen: Küresel ekonomi ABD sayesinde dirençli

 

Yellen'dan enflasyon değerlendirmesi: Zaman içinde düşmeye devam edecekYellen'dan enflasyon değerlendirmesi: Zaman içinde düşmeye devam edecek

 

Yellen: Trump'ın önerdiği tarifeler maliyetleri artırırYellen: Trump'ın önerdiği tarifeler maliyetleri artırır

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/yellendan-harrise-destek-o-gelirse-abdnin-liderligi-devam-eder/1809323