Yazdır

Bakan Bolat'tan ihracatçıya kur cevabı: Sürekli artırarak...

Tarih: 19 Temmuz 2024 - 14:24

Bakan Bolat, son dönemde gündemde olan kur seviyelerine ilişkin, “İhracatta hazirandaki gerilemeyi kapatacağız, temmuz iyi gidiyor. Kuru sürekli artırarak, TL’yi devalüe ederek rekabetçi olmamız mümkün değil” ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınına katılarak, dış ticaret ve döviz kurlarına yönelik değerlendirmeler bulundu.

Bakan Bolat, ekonominin bir dengeler bütünü olduğunu ifade ederken, kurun sürekli çıkartılarak rekabetçi olunamayacağını, kurdaki yükselişin enflasyonda artış yaratacağı fiyatlama sorunlarına vurgu yaptı.

Bolat, şu ifadeleri kullandı:

“Kur artışı, fiyatlara yapışıyor, yapıştırılıyor çok kolay bir şekilde. Kuru sürekli artırarak veya Türk lirasını devalüe ederek rekabetçi olunması mümkün değil. Kur arttığı zaman bu otomatikman fiyatlara yansıtılıyor. Girdi maliyetlerine yansıtılıyor. Çok kısa bir sürede kur artışının ihracatta rekabetçilik getireceği avantaj kaybolmuş oluyor. İthalat yapanlar da bu gelişmeleri takip ediyor. İthalatçının kur artışından elde edeceği karını, ithalatçı fiyat düşürterek absorbe ediyor.”

Bakan Bolat'tan Schengen vizesi sorun açıklaması: Ülkeleri sıkıştırıyoruzBakan Bolat'tan Schengen vizesi sorun açıklaması: Ülkeleri sıkıştırıyoruz

 

Bakan Bolat, İtalya'da düzenlenecek G7 Toplantısı'na katılacakBakan Bolat, İtalya'da düzenlenecek G7 Toplantısı'na katılacak

 

Bakan Bolat: Makroekonomik istikrar sağlamlaşıyorBakan Bolat: Makroekonomik istikrar sağlamlaşıyor

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bakan-bolattan-ihracatciya-kur-cevabi-surekli-artirarak/1808298