Yazdır

Ünlü iş insanı Zeren için şok iddia!

Tarih: 17 Temmuz 2024 - 17:58

Alpet’in sahibi ve yakın zamanda Türkiye Petrolleri’ni satın alan Zeren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren’in Rusya’dan aldığı krediyi ödemediği iddia edildi.

Kısa bir süre önce Türkiye Petrolleri’ni satın alan Zeren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren’in eski ortağı olduğu Mostrade adlı şirket üzerinden Moskova Kredi Bankası’ndan 500 milyon dolar kredi çektiği fakat ödemediği ileri sürüldü.

Sözcü’de yer alan Fırat Fıstık imzalı habere göre, Moskova Kredi Bankası alacaklarını başka bir yabancı şirket olan Akida’ya devretti. Bu firma da alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

4 KITADA, 8 FARKLI SEKTÖRDE, 23 MARKA

Zeren Grup, 8 farklı sektörde, 23 marka ile 4 kıtada faaliyet gösteren, 6 milyar 200 milyon lira sermayeyle çalışmaya devam eden devasa bir holding. Şirketin sermayesi geçen yıl 1 milyar lirayken bir yılda 6 katına çıktı.

1973 yılında Rıdvan Zeren’in temellerini attığı şirketin başına 2019’da oğlu Mustafa Yiğit Zeren geçti. İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Hollanda, Montenegro ve Türkiye’de birçok şirketi bünyesinde barındıran holding, enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi birçok sektörde faaliyet gösteriyor. Şirket kısa bir süre önce de onlarca istasyonu bulunan akaryakıt firması Alpet’i almıştı.

TVF, Turkcell’deki hisselerini satmayı değerlendiriyor iddiası

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/unlu-is-insani-zeren-icin-sok-iddia/1807952