Yazdır

Trump kazanırsa 'Rusya ile Ukrayna için görüşecek' iddiası

Tarih: 16 Temmuz 2024 - 11:40

Cumhuriyetçi Partili Vance, özel bir röportajda Donald Trump'ın seçilmesi halinde Ukrayna’daki çatışmayı bitirmek için Rusya ile görüşmeler yapacağını ifade etti.

Cumhuriyetçi Parti başkan yardımcısı adayı J.D. Vance, Fox News'e verdiği bir röportajda, Donald Trump'ın olası bir seçim zaferi durumunda Ukrayna’daki çatışmayı sonlandırmak için Rusya ile görüşmeler gerçekleştireceğini açıkladı.

J.D. Vance, Donald Trump'ın, Çin'e odaklanabilmek için bu bölgesel sorunu çözmek amacıyla Rusya ve Ukrayna ile müzakere edeceğini vurguladı.

Vance, bu yaklaşımın nükleer savaş riskini ve tırmanma tehlikesini önleyeceğini belirtti. Vance, Washington’un Ukrayna’ya milyarlarca dolarlık yardım harcamalarını eleştirerek, ABD’nin neyi başarmaya çalıştığını sorguladı.

RIA Novosti’ye verdiği demeçte, Vance, Washington’un Moskova ile nasıl etkileşimde bulunması gerektiği konusunda bir cevap vermedi, ancak Trump yönetimi döneminde “herkesin daha iyi durumda olacağını” taahhüt etti.

Cumhuriyetçi Parti kongresi, Vance’i başkan yardımcısı adayı olarak aday gösterdi. Trump, senatör lehine kararını açıklamıştı. Vance, Ukrayna’daki çatışma konusunda sık sık konuşarak, bu ülkeye yapılan milyarlarca dolarlık Amerikan askeri yardımını eleştiren ve Rusya ile görüşmelere çağıran biri olarak biliniyor. Kiev’in 1991 sınırlarını yeniden oluşturma hedefinin gerçekçi olmadığını ve çözümün Ukrayna’nın tarafsızlığını sağlamayı ve toprak anlaşmazlıklarını dondurmayı gerektirdiğini belirtmişti.

Haziran ayında, Başkan Vladimir Putin, Kırım, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Luhansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye bölgelerinin Rusya’nın bir parçası olarak tanınmasını, Ukrayna’nın tarafsız ve nükleersiz bir statüde olmasını, demilitarizasyonunu ve denazifikasyonunu, Rusya karşıtı yaptırımların kaldırılmasını içeren yeni barış teklifleriyle ortaya çıktı. Ukrayna tarafı bu teklifi reddetti.

Putin, Moskova’nın genel olarak arabulucuların çabalarını memnuniyetle karşıladığını, ancak Ukrayna’daki çatışmanın yalnızca arabulucular aracılığıyla çözülemeyeceğini belirtti. Putin, hiçbir arabulucunun Moskova ile Kiev arasında nihai belgeleri imzalama yetkisine sahip olmayacağını açıkladı. (Gazetemru)

 Ukrayna İstihbarat şefi: Putin'e defalarca suikast girişiminde bulundu Ukrayna İstihbarat şefi: Putin'e defalarca suikast girişiminde bulundu

 

Trump, saldırı sonrası ilk kez halk karşısına çıktıTrump, saldırı sonrası ilk kez halk karşısına çıktı

 

Trump, merak edilen ismi açıkladıTrump, merak edilen ismi açıkladı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/trump-kazanirsa-rusya-ile-ukrayna-icin-gorusecek-iddiasi/1807680