Yazdır

Trump’ı yaralayan saldırgan BlackRock reklamında oynamış

Tarih: 15 Temmuz 2024 - 18:00

Donald Trump’a suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen saldırganın 2022’de BlackRock’ın bir reklam filminde yer aldığı ortaya çıktı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock pazar günü 2022’de çekilen bir reklam filmini yayından kaldırdıklarını açıkladı. Insider’ın haberine göre dev varlık yöneticisinin gerekçesi ise oldukça dikkat çekici. Zira söz konusu reklam filminde Donald Trump’a suikast girişiminde bulunan ve eski ABD başkanını ölümle burun buruna getiren 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks yer alıyor.

BlackRock’tan yapılan açıklamada Crooks’un öğrenci olduğu sırada reklam filminde kısa bir süre için göründüğü ve bunun için para almadığı belirtildi.

Uluslararası haber ajanslarına yapılan açıklamada, “2022'de, Bethel Park Lisesi'nden bir öğretmenin yer aldığı ve Thomas Matthew Crooks da dahil olmak üzere ücret ödenmeyen birkaç öğrencinin arka planda kısa süreliğine göründüğü bir reklam yayınladık” denildi.

Crooks’un 2022'de Bethel Park Lisesi'nden mezun olduğu ve o yıl ABD Ulusal Matematik ve Fen Girişimi'nden 500 dolarlık bir ödül aldığı bildirildi.

BlackRock görüntüler hakkında daha fazla bilgi vermedi ancak reklamın dolaşımdan kaldırılacağı ve klibin yetkililere teslim edileceği bildirildi.

Şirket ayrıca Trump'a yönelik suikast girişimini "tiksindirici" olarak nitelendirdi.

Crooks, Bethel Park Lisesi öğretmeninin yer aldığı, BlackRock’ın 30 saniyelik bir televizyon reklamında kısa bir süre görünüyor. Klipte, Crooks bir sınıfta ve öğretmenle konuşuyor gibi görünüyor.

BlackRock basın ekipleri konuyla ilgili yorum taleplerine cevap vermedi.

Yetkililer cumartesi günkü Pennslyvania mitinginde Donald Trump’a ateş açan Crooks’un olay yerinde öldürüldüğünü bildirdi. Trump daha sonra yaptığı açıklamada kulağına en az bir kurşunun isabet ettiğini ve kanamaya neden olduğunu söyledi.

FBI olayı bir suikast girişimi olarak tanımladı.

Dünyanın en büyük para yöneticisi konumundaki BlackRock yaklaşık 9,1 trilyon dolarlık varlığı yönetiyor. BlackRock’ın ikinci çeyrek bilançosunu gün içerisinde paylaşması bekleniyor.

 ABD borsaları pozitif açıldı ABD borsaları pozitif açıldı

 

Suikast yapılan ABD başkanlarından 5'i kurtuldu, 4'ü öldüSuikast yapılan ABD başkanlarından 5'i kurtuldu, 4'ü öldü

 

'Yasadışı göçmenler' Trump'ın hayatını kurtardı'Yasadışı göçmenler' Trump'ın hayatını kurtardı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/trumpi-yaralayan-saldirgan-blackrock-reklaminda-oynamis/1807580