Yazdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun 75. yıl kutlamasına katıldı

Tarih: 10 Temmuz 2024 - 05:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım gösterdiği NATO Zirvesi, üye 32 ülke liderinin bir araya gelmesiyle ittifakın 75. yıl dönümünün kutlandığı törenle başladı.

NATO'nun 75. yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen NATO Zirvesi, Washington'daki Andrew W. Mellon Oditoryumu'nda başladı. Törene, NATO üyesi 32 ülkenin liderleri katıldı ve ilk olarak liderlerin eşleri törene giriş yaptı. Ardından, Ukrayna, Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda ve Güney Kore liderleri de davet edildi ve toplu fotoğraf çektirildi.

Zirve, NATO'nun kuruluşundan bu yana geçen 75 yılına odaklanarak, tarihsel öneme sahip olayları içeren bir video gösterisiyle başladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açılış konuşmasında, "Kuzey Atlantik Anlaşması"nın barışı korumada oynadığı rolü vurgulayarak NATO'nun tarihin en başarılı ve uzun ömürlü ittifakı olduğunu belirtti.

Stoltenberg, özellikle Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan politikalarına değinerek, bu durumun küresel güvenliği ciddi şekilde etkilediğini ve NATO'nun Ukrayna'ya verdiği desteğin önemini vurguladı. Rusya'nın Ukrayna'da kazanmasının ciddi sonuçlar doğuracağını, demokrasinin savunulması gerektiğini ve müttefiklerin birlik içinde hareket etmesinin kritik olduğunu ifade etti.

Stoltenberg ayrıca, NATO'nun tüm üyelerinin ittifakın değerini anlaması gerektiğini ve müttefikler arasındaki dayanışmanın devam etmesi gerektiğini vurguladı. NATO'nun tarihindeki zorlu dönemlere rağmen ayakta kaldığını ve güçlü bir şekilde ileriye bakmaya devam ettiğini belirtti.

İngiltere'de rekor sayıda Müslüman parlamentoya girdi

 

Biden'ın sağlık durumu ABD'de kafaları karıştırmaya devam ediyor

 

Biden: Ukrayna'ya "tarihi" önemde bağış yapacağız

 

İsrail, Filistinlilerin sığındığı okulu vurdu: 29 kişi öldü

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-natonun-75-yil-kutlamasina-katildi/1806754