Yazdır

İsrail, 'çocuklara zarar veren' ülkeler listesine alındı

Tarih: 08 Haziran 2024 - 02:08

Birleşmiş Milletler (BM) İsrail'i "çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren" ülkelerin olduğu kara listeye aldı.


İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in İsrail ordusunu çocuklara zarar veren ülke ve kuruluşların kara listesine dahil etme kararına ilişkin resmi bildirim aldığını açıkladı. Erdan, bu kararı "şok edici ve yanlış" olarak nitelendirerek, Guterres’in "İsrail’e karşı nefretle hareket ettiğini" iddia etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bu kararı eleştirerek, BM'nin Hamas'ın iddialarını benimseyerek kendisini "tarihin kara listesine koyduğunu" belirtti ve İsrail ordusunun "dünyanın en ahlaklı ordusu" olduğunu savundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de kararı kınayarak, bunun İsrail'in BM ile ilişkileri üzerinde sonuçları olacağını ve BM çalışanlarına yönelik yaptırımlar uygulanması gerektiğini ifade etti. BM Genel Sekreteri Guterres’in İsrail'in Washington'daki askeri ataşesini bilgilendirerek, İsrail'i çocuklara zarar veren ülke ve örgütlerin kara listesine dahil ettiğini belirttiği bildirildi.

Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor veya yaralanıyor

BM raporlarına göre, Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ya öldürülüyor ya da yaralanıyor ve 3 bin 500 çocuk açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya. UNICEF ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının büyük can kayıplarına ve yaralanmalara neden olduğunu açıkladı.

Danimarka Başbakanı Frederiksen saldırıya uğradı

 

Gazze'de korkutan bilanço! Bulaşıcı hastalık sayısı 1,5 milyon!

 

Terör örgütünün finans kaynağına büyük darbe!

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/israil-cocuklara-zarar-veren-ulkeler-listesine-alindi/1802458