Yazdır

Kremlin: Ukrayna'ya silah sağlayan Batılı ülkeler sonuçlarıyla yüzleşecek

Tarih: 06 Haziran 2024 - 13:50

Kremlin, Ukrayna'ya Rusya topraklarını doğrudan vurması için silah sağlayan Batılı ülkelerin kesinlikle bunun sonuçlarıyla yüzleşeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in misilleme olarak Batı'nın düşmanlarını silahlandırmayı düşündüğünü söylemesinin ardından Kremlin, Ukrayna'ya Rusya topraklarını doğrudan vurması için silah sağlayan Batılı ülkelerin kesinlikle bunun sonuçlarıyla yüzleşeceğini söyledi.

Putin, çarşamba günü St Petersburg'da uluslararası haber ajanslarının üst düzey editörleriyle yaptığı görüşmede, Moskova'nın Batı'nın Ukrayna'ya verdiklerine benzer nitelikte gelişmiş uzun menzilli silahları Batı'nın dünya çapındaki düşmanlarına tedarik etmeyi düşündüğünü söylemişti.

Putin'in yorumları, Moskova'nın Orta Doğu gibi gerilimli bölgelerde ABD, İngiltere ve Fransa'nın çıkarlarına karşı çıkan gruplara uzun menzilli füzeler sağlama ihtimalini gündeme getirdi.

Kremlin'in Rusya'nın bu şekilde silah sağlayabileceği ülke ya da bölgelerin isimlerini verip vermeyeceğinin sorulduğu Dmitry Peskov. "Tabii ki hayır. Başkan tam olarak ne söylemek istiyorsa onu söyledi ve bu çok önemli bir açıklama, bize ateşlenecek silahların sonuçsuz kalmayacağı ve bu sonuçların mutlaka geleceği çok açık" yanıtını verdi

Putin: Egemenliğimiz tehdit edilirse, tüm imkanlarımızı kullanırız!

 

Ukrayna Parlamentosu'ndan Putin'e 'Zelenskiy' yanıtı

 

'Putin, şartlar sağlanırsa ateşkese hazır'

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/kremlin-ukraynaya-silah-saglayan-batili-ulkeler-sonuclariyla-yuzlesecek/1802229