Yazdır

Netanyahu: UCM'nin yakalama kararı "delilik"

Tarih: 31 Mayıs 2024 - 01:40

İsrail Başbakanı Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Han tarafında kendi hakkında çıkarılan yakalama kararını 'delilik' olarak açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın kendisi hakkında yakalama kararı talebinde bulunmasını "delilik" olarak nitelendirdi. Netanyahu, Han'ın Hamas liderleri ile İsrail'in demokratik yollarla seçilmiş liderleri arasında sahte bir eşdeğerlik kurduğunu ve mahkemenin sunduğu gerekçelerin "uydurma" olduğunu iddia etti.

Netanyahu, İsrail'in Gazze'de sivilleri aç bırakma politikası uyguladığı iddialarını reddederek, Gazze'de kıtlığı önlemek için "her şeyi yaptıklarını" savundu. Ayrıca, Gazze'deki sivil kayıpların modern şehir savaşlarında görülen en düşük oran olduğunu öne sürdü.

Netanyahu, dünya genelinde İsrail'e karşı düzenlenen protestoları eleştirerek, eylemcileri İsrail’in demokrasisini hedef almakla suçladı. Filistin devletini tanıyıp tanımayacağı sorusuna ise Filistin'in "barışçıl bir devlet" olmayacağını ve onlara devlet vermenin teröristler için en büyük ödül olacağını ifade etti. Gazze'yi işgal etme konusunda ise gerekirse her an müdahale edebileceklerini belirtti.

UCM Başsavcısı Kerim Han, Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan ötürü yakalama kararı talebinde bulunmuştu. Bu suçlar arasında sivilleri aç bırakma, büyük acılara neden olma ve sivil nüfusa karşı kasıtlı saldırılar yer alıyor. Han, Gazze'deki açlığın savaş silahı olarak kullanıldığını ve İsrail'in bu politikalarının devam ettiğini vurgulamıştı.

Trump, ABD tarihinde hüküm giyen ilk başkan oldu

 

Hamas: İsrail'in saldırıları durdurması halinde tam anlaşmaya hazırız

 

Slovenya'dan Filistin'i devlet olarak tanıma kararı

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/netanyahu-ucmnin-yakalama-karari-delilik/1801256