Yazdır

BNP Paribas'ın ilk çeyrek bilançosu belli oldu

Tarih: 25 Nisan 2024 - 08:30

BNP Paribas'nın kârı, düşük maliyetler ve global bankacılık sayesinde ilk çeyrekte tahminleri geçti.

BNP Paribas, ilk çeyrek kâr ve gelirlerinde düşüş bildirdi ancak düşük giderler ve kurumsal bankacılık işindeki güçlü performansın diğer alanlarda sabit kalan veya düşen gelirleri dengelemesi nedeniyle analist tahminlerini aştı.

Euro Bölgesi'nin en büyük bankası, yılın ilk üç ayındaki grup net kârının bir önceki yıla göre %2,2 azalarak 3,10 milyar euroya gerilediğini ve şirket tarafından derlenen 19 analist tahmininin 2,4 milyar euroluk ortalamasını aştığını bildirdi.

Dönem içindeki gelirler %0,4 düşüşle 12,5 milyar euro olarak gerçekleşirken, ortalama analist tahmini olan 12,2 milyar euronun da üzerinde gerçekleşti. Risk maliyeti  düşük performans gösteren krediler için ayrılan nakit analistler tarafından beklenen 819 milyon euronun altında, 640 milyon olarak gerçekleşti.

Şubat ayında önemli bir kârlılık hedefini erteleyerek yatırımcıları hayal kırıklığına uğratan Fransız kredi kuruluşu, 2024 yılı için iyimser bir ton ile 11,2 milyar euronun üzerinde yıllık kâr elde etme hedefini yineledi.

BNP Paribas'tan 730 milyon euroluk satın alma

 

BNP Paribas dördüncü çeyrek kârını açıkladı

 

BNP Paribas Cardif Türkiye’de üst düzey atama

 

BNP Paribas'tan 600 milyon euroluk tazminat anlaşması

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/bnp-paribasin-ilk-ceyrek-bilancosu-belli-oldu/1795600