Yazdır

Manş Tüneli'nde yüzlerce yolcu saatlerce mahsur kaldı

Tarih: 24 Ağustos 2022 - 10:26

İngiltere ile Fransa'yı birbirine bağlayan Manş Tüneli, bir kez daha 'Korku Tüneli'ne dönüştü. Calais'ten Folkestone'a giden bir trenin arızalandığı ihbarının ardından yüzlerce kişi Manş Tüneli'nde saatlerce mahsur kaldı

İngiltere ile Fransa'yı deniz dibinden birbirine bağlayan ve trenlerle her gün binlerce kişinin kullandığı Manş Tüneli'nde salı gecesi yüzlerce yolcu 5 saat boyunca mahsur kaldı. Seferlerin durmasına yanlış alarmın yol açtığı açıklandı. 

Eurotunnel Le Shuttle yolcularının araçlarını terk etmek zorunda kaldıktan sonra bir acil servis tünelinden tahliye edildiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Saatler süren ve çok sayıda yolcunun sinir krizleri geçirdiği olayın ardından bir kargo trenine transfer edilen yolcular Folkestone İstasyonu'na ulaştırıldı. 

ARIZA YOK, ALARM ARAŞTIRILACAK

Trenlerin işletmecisi Le Shuttle, trenin alarmlarının çaldığını ve bunun araştırılması gerektiğini söyledi. Olayın hemen ardından trende arıza olduğuna dair Twitter paylaşımı yapan Le Shuttle, daha sonra BBC'ye yaptıkları açıklamada, trende arızanın söz konusu olmadığını, ancak alarmların çalmasının soruşturmanın gerekli olduğunu söyledi. 

TÜNELDEKİLER DEHŞETİ ANLATTI

Salı akşamı olaydan sonra Birmingham'dan PA haber ajansına giden 37 yaşındaki Sarah Fellows, yaşananları şöyle anlattı.

"Hizmet tüneli korkunçtu. Felaket filmi gibiydi. Ne olduğunu anlamadan uçuruma yürüyordunuz. Hepimiz bu büyük kuyrukta denizin altında kalmak zorundaydık. Tünelde ağlayan bir kadın vardı, panik atak geçiren ve yalnız seyahat eden bir kadın daha vardı."

MANŞ TÜNELİ- İngiltere ile Fransa'yı denizden birbirine bağlayan Fransız ve İngiliz ortak yapımı demir yolu tüneli 1994 yılında hizmete girdi. İlk olarak 1802'de teklif edilen tünelin projesi Napolyon tarafından da kabul görmesine rağmen savaş nedeniyle rafa kaldırıldı. İlerleyen yıllarda birçok kez gündeme gelen tünel projesi bazen güvenlik, bazen de masraflı oluşu nedeniyle hayata geçmedi. Sonunda İngiliz ve Fransız şirketlerin çok sayıda bankadan yüklü miktarda borç alınarak inşaatına başlanan tünel 6 Mayıs 1994'te açıldı. Dover ile Calais'yi birbirine bağlayan 50.5 kilometre (31.4 mil) uzunluğundaki tünel 6 Mayıs 1994'te hizmete açıldı. Tünelin su altındaki bölümünün uzunluğu 38 kilometredir. Tünel, tünelin iki ucu arası karşılıklı sefer yapan arabalı trenler, Londra, Paris, Brüksel ve Amsterdam arası sefer yapan Eurostar trenleri ve yük trenleri tarafından kullanmaktadır.

İsmini vermek istemeyen başka bir yolcu da PA'ya şunları söyledi:

"Birkaç kişi servis tünelinde olmaktan korktu, burası biraz tuhaf bir yer... Orada en az beş saat mahsur kaldık."

Bir başka yolcu da payşatığı tweet'te insanların trende araçlarını terk etmek zorunda kaldıklarını ve yaya olarak dışarı çıkarıldıklarını ifade etti.

Le Shuttle sözcüsü daha sonra Folkestone tarafında yolcu trafiğinin hafif olduğunu söyledi. Ancak Calais'ten seyahat etmek isteyen yolculara salı gecesi terminale gitmemeleri tavsiye edildi. Le Shuttle'ın uyarısı şöyle: "Daha önceki tren arızası nedeniyle, bu gece terminale gitmemenizi tavsiye ediyoruz." dedi. "Lütfen yarın sabah 6'dan sonra gelin" uyarısı yapıldı. (BBC)

Manş Tüneli 20 Aralık 2009'da da dehşete sahne olmuştu. Manş Tüneli’nde 5 trenin aşırı soğuk hava yüzünden arızalanması üzerine 2 binden fazla yolcu deniz altındaki tünelde 16 saat boyunca mahsur kalmıştı. Eylül 2008’de de tüneldeki bir trende yangın çıkmış, tünel iki günlüğüne kapatılmıştı.

 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/mans-tunelinde-yuzlerce-yolcu-saatlerce-mahsur-kaldi/1683612