Yazdır

Korona virüs tedavisine yönelik farklı bir yöntem

Tarih: 02 Haziran 2020 - 11:24

Rus uzmanların, korona virüsün, akciğerleri ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edilerek tedavi edilmesi şeklinde farklı bir yaklaşım geliştirdikleri belirtildi.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom’un önde gelen bilim merkezlerinden biri olan Leypunsk Fizik ve Enerji Enstitüsü’nden (FEI) uzmanların, korona virüsün, akciğerleri ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edilerek tedavi edilmesi şeklinde farklı bir yaklaşım geliştirdikleri belirtildi.

FEI Müdürü Andrey Goverdovskiy, enstitünün korona virüs tedavisine yönelik bir yöntem geliştirdiğini ifade etti. Sputnik Türkiye'nin haberine göre Goverdovskiy, “Bu projeye ‘parlayan gaz’ adını verdik. Şimdiye kadar kimse bir insanın içini ultraviyole ışınla dezenfekte etmeyi başaramadı. Biz bunun nasıl yapılabileceğini bulduk” dedi.

Goverdovskiy, bilim insanlarının solunduğunda aktif kalabilen ve ciğerlere doğrudan ultraviyole ışını yansıtabilen molekül ve gaz bileşenlerini belirlediğini ifade etti. Goverdovskiy, “Bu yöntemin korona virüsün yanı sıra tüberkülozu, onkolojik ve başka rahatsızlıkların iyileştirilebilmesine olanak vermesini umuyoruz” dedi.

DSÖ duyurdu: Ebola salgını yeniden başladı, ülke alarma geçti

Geleneksel düğün yerine açık havada düğün

Kamu kurumlarında normalleşme tedbirleri belirlendi

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/korona-virus-tedavisine-yonelik-farkli-bir-yontem/1495253