Yazdır

Kastamonulu kadınlardan kızlara eğitim desteği

Tarih: 10 Şubat 2017 - 13:27

Ülkemizin savunmasında kahramanlık gösteren, iş, siyaset, eğitim, spor ve sanat dünyasında başarı elde etmiş Kastamonulu kadınlar, üniversiteli kızlara eğitim desteği sağlamak amacıyla ' Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü' programında bir araya gelecek.

İstanbul’da Emine Çelik başkanlığında faaliyet gösteren Kastamonu Kadın Derneği üniversiteli kız öğrencilerin eğitimine destek olmak için sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Fulya Sanat Merkezinde 11 Mart Cumartesi akşamı gerçekleşecek program kapsamında ülkemizin savunmasında kahramanlık gösteren, iş, siyaset, eğitim, spor ve sanat dünyasında başarı elde etmiş Kastamonulu kadınlar 'Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü' programında bir araya gelecek. Kastamonu kadınına dair yapılacak geniş kapsamlı ilk program olma özelliği ile de dikkat çeken etkinlikten elde edilen gelir üniversiteli kız öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak için kullanılacak.

“Geçmişin İzi Geleceğin Yüzü” programı hakkında bilgi veren proje basın sözcüsü aynı zamanda Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kösem, bu programın, yöremizin hali hazırdaki zengin ve dinamik kültür profilinin gelecek dönemlere aktarımı sürecine katkı sağlayıcı bir rol oynayacağını dile getirdi.

Geçmiş ile günümüz arasında kurulacak diyalektik bir bağ ile geleceğin daha da aydınlanabileceğini ifade eden Abanalı Burcu Kösem şunları söyledi: “Şehitler şehri olarak anılan Kastamonu’nun erkeği kadar kadının da cesurluğu ve kahramanlığı dillere destan oldu ancak bugüne kadar onların birçoğu isimsiz kahraman olarak anıldı. Oysa her birinin adları, aileleri ve bilinmesi gereken hayat hikayeleri vardı. Projenin geçmişin izini taşıyan bölümünde onların hayatlarından kesitler paylaşacağız.”

Program içeriğinde Kastamonu kültürüne ve tanıtımına dair birçok paylaşımın olacağını da bildiren Kösem şöyle devam etti: “Kastamonu kadını olarak sadece geçmişte değil günümüzde de iz bırakacak birçok önemli noktada roller alıyoruz. Sanatta, sporda, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önemli başarı elde etmiş kadınlarımız bulunuyor. Bu sebeple bizler bugünün yüzü olan ama kesinlikle geleceğe iz bırakacağından şüphemiz bulunmayan kadınlarımızı bu programda bir araya getirmeyi planlıyoruz. Geçmiş ile günümüz arasında kurulacak köprüyle bir sinerji oluşturulacak ve bu programdan elde edilen gelir üniversiteli genç kızlarımızın eğitim masraflarında kullanılarak aydınlık geleceklerinin inşasına katkıda bulunulacaktır.”

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/kastamonulu-kadinlardan-kizlara-egitim-destegi/1167300