Yazdır

Altın için Trump Clinton farketmiyor!

Tarih: 03 Kasım 2016 - 09:26

ABD’deki başkanlık yarışında Donald Trump’ın öne geçmesi şok etkisi yarattı. Güvenli liman arayan yatırımcı altını 1303 dolara kadar taşıdı

Küresel piyasalar, gelecek hafta yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin yarattığı belirsizlikle negatif bir seyir izlerken, altın güvenli liman olarak yeniden öne çıktı. Altının ons fiyatı dün oluşan belirsizlik ortamının etkisiyle 1.303 dolara kadar çıktı.

Kasım'da ABD'de yapılacak seçimlerde başkan adaylarından ipi kimin göğüsleyeceğine ilişkin belirsizliğin artmasıyla dolar küresel piyasalarda güç kaybetti. Son yapılan anketler, uzun süredir yarışı önde götüren Demokrat aday Hillary Clinton'ın gerilediğini gösteriyor. Kişisel e-posta hesaplarını devlet işleri için kullandığının ortaya çıkması ile FBI'ın soruşturma başlatması seçim yarışını da etkiledi. Soruşturmadan sonra yapılan anketlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın öne geçtiği gözleniyor.
HSBC değerli metaller baş analisti James Steel ABD seçimlerini kim kazanırsa kazansın, altın yatırımcısının kazanmaya devam edeceğini ifade etti. Steel, “Altın her halükarda önümüzdeki yıl yükselmeye devam edecek. Özellikle Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ABD Başkanı olması durumunda yükselişin daha güçlü olmasını bekliyorum” dedi. Steel, ekonomik ve finansal gelişmelerin yanı sıra jeopolitik, hatta sosyal gelişmelerin altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu vurguladı.

ALTIN 130 LİRAYI AŞTI

Steel, ekonomi üzerinde devam eden riskler ve dış politikadaki belirsizliklere dikkat çekerek, bu seçimlerin ABD ekonomi politikaları ve dış politika stratejisi açısından, kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Steel, Demokrat aday Hillary Clinton'ın kazanması halinde de düşük faiz ortamı beklentileri ve yükselen talebin altın fiyatlarında artışın devam etmesine neden olacağını belirtti. Steel, Clinton'ın korumacı ticaret politikalarının da altın için iyimser beklentileri desteklediğini dile getirdi.

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/altin-icin-trump-clinton-farketmiyor/1133225