BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYastık altından konut çıkar mı? İşte 20 milyar dolarlık proje----

Yastık altından konut çıkar mı? İşte 20 milyar dolarlık proje

Yastık altından konut çıkar mı? İşte 20 milyar dolarlık proje
09 Ekim 2024 - 12:27 www.finansgundem.com

Ev kadınlarının yastık altı altınlarının değeri 500 milyar dolara ulaşmış. Bu serveti ekonomiye kazandırma projelerine bir katkı da İSO Başkanı Bahçıvan’dan geldi.

FINANSGUNDEM.COM

Türkiye’nin ‘gizli’ büyük zenginliği ‘yastık altı altınlar’ı ekonmiye kazandırmak amaçlı adımlar, ataklar, formüller bugüne kadar işe yaramadı, heyecanla beklenen sonuçlar alınamadı. Ancak bu konudaki çabalar tükenmiyor tabi ki! Ya tutarsa!!

Daha çok ev kadınlarına ait olan yastık altındaki servete yönelik yeni ve çarpıcı bir öneri İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’dan geldi. Nasıl Bir Ekonomi TV’deki Ekonomi Masası yayınına katılan Bahçıvan, “Evlerde bulunan altının en az 300 milyar dolarlık bir değere ulaştığı hesaplanıyor. Bu rakamın 500 milyar dolar olduğunu söyleyenler de var. Bu altınlar vatandaşın bir başka güvenli liman olarak gördüğü konut formülü ile ekonomiye katkı yapabilir” dedi.

Sürpriz projeyi köşesine taşıyan programın katılımcılarından, Ekonomim.com yazarı Vahap Munyar yazısında, İSO Başkanı’nın, “Altını ile konut almak isteyen vatandaşlara sübvansiyonlu kredi desteği de verilebilir. Bu yöntemle 15-20 milyar dolarlık bir kaynak Merkez Bankası’nın rezervine girebilir. Merkez Bankası yurt dışına faiz verip rezerv artırmak yerine bu yolla rezerv artırma yoluna gidebilir” sözlerine de yer verdi.

Bu proje etkili olur mu? Kadınlar ‘büyük güvence’ gördükleri yastık altı birikimi altınlarını konuta yatırır mı? 500 milyar doların 20 milyar doları ekonomiye katılır mı? Yanıtını zaman verecek...

Konut satışlarında artış devam ediyorKonut satışlarında artış devam ediyor

 

Deprem yastık altı altını bankaya döndürdüDeprem yastık altı altını bankaya döndürdü

 

Yastık altı altınlarla ithalatın yarısını engelleme planıYastık altı altınlarla ithalatın yarısını engelleme planı

 

Yastık altı altın sistemi nasıl işleyecek?Yastık altı altın sistemi nasıl işleyecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)