BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaWells Fargo'dan dikkat çeken asgari ücret, faiz ve enflasyon tahmini----

Wells Fargo'dan dikkat çeken asgari ücret, faiz ve enflasyon tahmini

Wells Fargo'dan dikkat çeken asgari ücret, faiz ve enflasyon tahmini
08 Ekim 2024 - 17:43 www.finansgundem.com

Wells Fargo, Türkiye için enflasyon beklentilerinin bu yıl için yüzde 55-60, gelecek yıl için ise yüzde 30-35 arasında olduğunu, asgari ücrette çift haneli artış beklendiğini belirtti. TCMB'nin ise 2025’in başlarında indirimlere başlayacağı öngörüldü.

ABD'li dev banka Wells Fargo Gelişmekte Olan Ülkeler Ekonomisti Brendan Mckenna Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

FAİZ TAHMİNİ

Bloomberght'te yer alan habere göre Mckenna, “Merkez Bankası’nın 2025’in başlarında indirimlere başlayacağını düşünüyoruz. Biz aslında burada görüşümüzü değiştirmedik çünkü enflasyonun hala biraz yapışkan olduğunu düşünüyoruz. Para politikası hâlâ sıkı kalmaya devam edecek gibi duruyor” dedi.

ENFLASYON BEKLENTİSİ

Enflasyon beklentilerini de paylaşan Mckenna, “Bu yıl için yüzde 55-60 oranında olmasını bekliyoruz. Enflasyonun nerede olduğuna bakarsınız aslında fiyat baskılarında biraz iyileşme var. Gelecek yıl için enflasyon oranının yüzde 30 ila yüzde 35 olmasını bekliyoruz” diye ekledi.

ASGARİ ÜCRET

Para politikasının enflasyonu kontrol etme konusundaki başarısının iyi olduğunu söyleyen Mckenna, “Şu an itibarıyla para politikası yeteri kadar sıkı gibi duruyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine 2025 yılı itibariyle başlayacağını düşünüyoruz. Enflasyon baskıları bir süre daha devam edebilir” dedi.

Asgari ücret hakkında da değerlendirme bulunan Mckenna, çift haneli bir artış beklediklerinin altını çizdi. Mckenna ayrıca, Türkiye ekonomisinde daralmanın çok mümkün gözükmediğini söyledi.

BofA, TCMB <a href=faiz indirim beklentisini revize etti" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/10/7/1820892/1820892.jpg?v=1728400183" width="161" height="122" />BofA, TCMB Faiz indirim beklentisini revize etti

 

Deutsche Bank'tan faiz indirim tahminleriDeutsche Bank'tan faiz indirim tahminleri

 

Citi'den Türkiye enflasyonu analiziCiti'den Türkiye enflasyonu analizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)