BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisWall Street’te ücretler dibi gördü----

Wall Street’te ücretler dibi gördü

Wall Street’te ücretler dibi gördü
10 Ekim 2024 - 17:39 www.finansgundem.com

Wall Street çalışanlarının maaşları pandemi dönemindeki zirve seviyelerden iyice uzaklaştı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

New York City'nin menkul kıymetler sektöründeki maaşlar, pandemi sırasında ulaşılan zirvelerden gerileyen kârlar nedeniyle 2023'te üst üste ikinci yılda da düştü.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, New York Eyalet Denetçisi Thomas DiNapoli'nin yıllık raporuna göre, ikramiyeler dahil ortalama maaş 471.370 dolar olarak gerçekleşti; bu, önceki yıla göre yüzde 5,2'lik bir düşüş anlamına geldi.

Enflasyona göre yüzde 8,7 düşüş

Bloomberg’den Toss Gillespie’ın haberine göre, bu düşüşte en büyük pay, ortalama 176.500 dolar olan daha küçük dilimdeki maaşların oldu. Enflasyona göre ayarlandığında düşüş daha da belirginleşti ve bu da yüzde 8,7'lik bir düşüşe tekabül etti.

DiNapoli, “Pandemi sırasındaki rekor yılların ardından Wall Street'in kârları 2022 ve 2023'te pandemi öncesi seviyelere daha yakındı. Bu yıl şimdiye kadar çok güçlü geçti ve kârlar yükseliş eğilimini sürdürerek 2023 seviyelerini aşabilir ve eyalet ve şehir vergi gelirlerini artırabilir” diyor.

Yine de yüksek

Yine de maaşlar, kayıtlardaki en yüksek üçüncü seviyede seyrediyor. Rapora göre, bu, aynı zamanda şehrin herhangi bir sektörünün en yükseği anlamına geliyor ve 98.700 dolarlık ortalama özel sektör maaşını gölgede bırakıyor. Ayrıca, geçen yıl 80.610 dolar olan ABD'deki gerçek ortalama hane gelirini de fazlasıyla aşıyor.

Birçok finans firması maaşlarını baz maaş artı bir ikramiye olarak yapılandırırken DiNapoli'nin raporu analizinde ikisini birleştiriyor.

Kâr artışı

Rapora göre, New York Borsası (New York Stock Exchange) üyelerinin aracı kurum operasyonlarının vergi öncesi kârları 2024'ün ilk yarısında 23,2 milyar dolara ulaştı ve bu bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 80'lik bir artış anlamına geliyor. Raporda, kâr artışının bu yıl ikramiyeleri yüzde 7,4 oranında artırması gerektiği belirtiliyor.

Menkul kıymetler sektöründeki istihdam geçen yıl New York eyaletinde büyümeye devam ederek 214.900 işe ulaştı; bu, 2019 pandemi öncesi toplama kıyasla 15.600 kişilik bir artış anlamına geliyor.

Finans merkezi

New York, geçen yıl Kaliforniya'dan iki kat daha fazla menkul kıymetler sektörü işiyle ülkenin finans merkezi olmaya devam ederken istihdam ülkenin diğer bölgelerine göre daha yavaş bir oranda büyüyor. New York'un menkul kıymetler sektöründeki istihdam, 2019'dan 2023'e kadar yüzde 7,8 oranında arttı. Bu oran, yüzde 26,6 ile Teksas ve ülkenin en yüksek oranı olan yüzde 40,5 ile Utah gibi diğer eyaletlerden önemli ölçüde düşük seyretti.

Wall Street bankaları mesai saatlerinde düzenlemeye gidiyorWall Street bankaları mesai saatlerinde düzenlemeye gidiyor

 

Wall Street’in korkulu rüyası yapay zekaWall Street’in korkulu rüyası yapay zeka

 

Wall Street’te yapay zeka uzmanları için topyekûn savaşWall Street’te yapay zeka uzmanları için topyekûn savaş

 

Wall Street bankalarında ofis dayatmasıWall Street bankalarında ofis dayatması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)