BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVPN’ler Rusya’da yoğunluğu kaldıramıyor----

VPN’ler Rusya’da yoğunluğu kaldıramıyor

VPN’ler Rusya’da yoğunluğu kaldıramıyor
18 Ağustos 2024 - 18:02 www.finansgundem.com

Rusya’da VPN servisleri yoğun kullanıcı akışını kaldıramıyor

Rusya’da VPN servislerinin ücretsiz uygulamaları kullanıcı yüküyle başa çıkamıyor.

RBK çeşitli VPN servis uygulamalarının kullanıcı yorumlarını ve geliştiricilerinin yanıtlarını analiz etti ve bu sorunların sunucuların aşırı yüklenmesinden kaynaklandığını belirtti. Haberde, bu durumun YouTube’un yavaşlamasıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor; çünkü birçok kişi YouTube videolarını izlemek için VPN servislerini kullanmaya başladı.

Bazı geliştiriciler, kullanıcılarına ücretli aboneliklere geçmelerini önererek, bu şekilde servislerin çalışması için gerekli kaynakları sağlamayı ve kalitelerini artırmayı amaçladıklarını belirttiler.

Apple, 4 Temmuz’da Roskomnadzor’un talepleri doğrultusunda Rus App Store’da yer alan 25 VPN servis uygulamasını engelledi. 1 Mart’tan itibaren, Roskomnadzor engelleri aşmak için kullanılan yöntemleri, örneğin VPN servislerini veya proxy sunucularını tanıtan ya da reklamını yapan bilgileri engelliyor.

Rostelecom, Google’a ait ekipmanlarda teknik sorunlar yaşandığını ve bunun Rusya’daki tüm operatörlerin aboneleri için YouTube videolarının yüklenme hızı ve kalitesini etkileyebileceğini bildirdi. Buna karşılık, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’da platforma erişimin kısıtlanması gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.

Daha sonra, Devlet Duması Bilgi Politikası Komitesi Başkanı Aleksandr Hinştayn, bilgisayarlarda YouTube’un yüklenme hızının yüzde 70 oranında düşebileceğini söyledi. Hinştayn, bu tedbirin şimdilik mobil iletişimi etkilemeyeceğini belirtti.

RIA Novosti’nin haberine göre Google, bazı Rusların YouTube’a erişim sağlayamadığı konusunda bilgilendirildi, ancak bu durumun video barındırma tarafında bir sorun olmadığı ve teknik bir arızanın sonucu olmadığı belirtildi.

VPN kullanıcıları dikkat: Bilgileriniz tehlikede olabilir!VPN kullanıcıları dikkat: Bilgileriniz tehlikede olabilir!

 

Türkiye dünyada en çok VPN kullanan 3. ülke olduTürkiye dünyada en çok VPN kullanan 3. ülke oldu

 

Bu VPN servisleri verileri satıyorBu VPN servisleri verileri satıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)