BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVenezula'da muhalif lider meydanlarda----

Venezula'da muhalif lider meydanlarda

Venezula'da muhalif lider meydanlarda
04 Ağustos 2024 - 16:22 www.finansgundem.com

Venezuela'nın başkentinin sokaklarında toplanan binlerce kişi, başkanlık seçimlerini ezici bir farkla kazandığına inandıkları muhalefet adayı Edmundo Gonzalez'i destekledi.

Venezuela'nın başkenti Karakas sokaklarında binlerce kişi Cumartesi günü muhalefet lideri Maria Corina Machado ve başkanlık seçimlerini açık farkla kazandığına inandıkları muhalif aday Edmundo Gonzalez'i desteklemek için yürüdü.

Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu geçtiğimiz pazar günü Venezuela'da yapılan ulusal seçimlerin galibi ilan etti ancak Maduro'nun galibiyetini teyit edecek oy sayım sonuçlarını henüz açıklamadı.

Maduro hükümeti, tartışmalı seçimden sonraki günlerde sokaklara dökülen yüzlerce muhalefet destekçisini tutukladı. Maduro ayrıca muhalefet lideri Maria Corina Machado ve Edmundo Gonzalez'i hapse atmakla tehdit etti.

Machado, cumartesi günü Karakas'taki mitinge gelirken destekçileri slogan atıp şarkı söyledi.

Maduro hükümetinin 15 yıldır aday olmasını yasakladığı Machado, salı gününden bu yana saklanıyor ve hayatının ve özgürlüğünün risk altında olduğunu söylüyor.

Karakas Ceza Mahkemesi perşembe günü muhalefet liderleri Machado ve Gonzalez hakkında tutuklama kararını imzaladı. Tutuklama emrinin ardından Kosta Rika, Gonzalez ve Machado'ya siyasi sığınma teklif etti.

Maskeli göstericilerin cuma günü muhalefetin genel merkezini yağmaladığı belirtildi.

Maduro, cumartesi günü yaptığı konuşmada bir Venezuela bayrağını havaya kaldırarak, hükümetin Venezuellalıları göçe zorlayan politikalara son vereceğini açıkladı.

Binlerce destekçisinin önünde Machado, "Biz zaten seçimi kazandık. Şimdi yeni bir aşama geliyor. Seçim zaferine ulaşmamız nasıl uzun zaman aldıysa, şimdi de her gün aşama kaydediyoruz. Ama hiçbir zaman bugünkü kadar güçlü olmamıştık. Rejim de hiçbir zaman bugünkü kadar zayıf olmamıştı," dedi.

Miting sona erdiğinde Machado'ya sıradan bir gömlek verildi ve bir motosikletin arkasına bindirilerek götürüldü. Gonzalez ise etkinliğe katılmadı.

Maduro ABD ile yaptığı anlaşmanın metnini paylaştıMaduro ABD ile yaptığı anlaşmanın metnini paylaştı

 

Maduro: Şiddet olaylarında 2 asker öldüMaduro: Şiddet olaylarında 2 asker öldü

 

ABD, Venezuela seçim sonuçlarını tanımıyor: Maduro'dan sert yanıt!ABD, Venezuela seçim sonuçlarını tanımıyor: Maduro'dan sert yanıt!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)