BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVedat Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması----

Vedat Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması

Vedat Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması
14 Ekim 2024 - 10:58 www.finansgundem.com

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin "enflasyona karşı koruyacağız" dedi ve sürecin adil bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu. Işıkhan, “Asgari ücreti enflasyona karşı güvence altına alacağız” ifadesini kullandı ve sürecin hakkaniyetli bir şekilde ilerleyeceğinin altını çizdi.

Yenişafak Gazetesi'ne konuşan Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacında olduklarını ifade eden Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum" dedi.

İşçi ve işverenlerin talepleri arasında hakem rolü oynadıklarını da vurgulayan Işıkhan, "Aralık ayında Türk-İş’in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır." şeklinde konuştu.

Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Süreç erken başladıIşıkhan’dan asgari ücret açıklaması: Süreç erken başladı

 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay asgari ücretin erken konuşulmasına tepkiliTÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay asgari ücretin erken konuşulmasına tepkili

 

Milyonları ilgilendiren asgari ücret ne kadar olacak?Milyonları ilgilendiren asgari ücret ne kadar olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)