BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzman uyardı: Trump kazanırsa acil durum planı yapın----

Uzman uyardı: Trump kazanırsa acil durum planı yapın

Uzman uyardı: Trump kazanırsa acil durum planı yapın
22 Eylül 2024 - 16:14 www.finansgundem.com

ABD’de seçim uzmanı Silver, Trump'ın ikinci döneminin gelmesi durumunda Amerikalıların "acil durum planları" yapması gerektiğini ifade etti.

Önde gelen seçim tahmincisi Nate Silver, başkanlık yarışı başa baş gitmeye devam ederken Amerikalıların Trump'ın kazanma ihtimaline karşı "acil durum planları" yapması gerektiğini söylüyor.

Silver, The Guardian'a "50/50 diyen bir tahmine sahip olmanın olası bir avantajı, insanların acil durum planlarını hemen yapması gerektiği. Bu, cephane ve fıstık ezmesi [stoklamanız] gerektiği anlamına gelmiyor ama şu anlama geliyor: Trump'ın ikinci döneminin gelmesi durumunda Amerikan kurumlarını korumak için stratejiniz nedir?" diye konuştu.

Ya da 2028 [veya] 2032'de, Trump'tan daha etkili olabilecek Trump benzeri bir Cumhuriyetçi? Örneğin ben liberal bir bağışçı olsaydım, ihtiyacından fazla parası olan Kamala Harris'e 100 bin dolar daha vermek yerine, bu olasılıkta kurumları korumak için şimdiden fon sağlamaya başlamak isterdim.

Seçim modeli 2008, 2012 ve 2020 seçimlerinin sonuçlarını doğru tahmin eden Silver, 2024 Beyaz Saray yarışının sonucunun hâlâ "belli olmadığını" söyledi.

Silver'ın 2024 modeline göre Harris, seçimi ve halk oylamasını kazanma olasılığında mütevazı bir üstünlüğe sahip. Ayrıca salıncak eyalet Michigan'ı kazanma olasılığını yüzde 63'te ve kritik eyalet Pensilvanya'yı alma ihtimalini yüzde 57'de tutuyor.

The Independent'ın anket takipçisine göre, seçime 50 günden az süre kala Harris, ulusal anketlerin ortalamasında Trump'a karşı yüzde 2,9'luk bir üstünlüğe sahip.

Bu cumartesi her iki kampanya da hayati önemdeki salıncak eyaletleri ziyaret edecek; başkan yardımcısı adayları Tim Walz ve J.D. Vance Pensilvanya'da; Donald Trump ise Kuzey Carolina'da bir miting düzenleyecek.

Trump'ın eyalete gelişi, zor durumdaki Vali Yardımcısı Mark Robinson'ı desteklemesi nedeniyle karmaşık bir hal alıyor. CNN'in haberine göre Cumhuriyetçi vali adayının siyasete atılmadan önce bir pornografi sitesinde yorumlarda bulunduğu ve "siyah NAZİ" adını kullandığı iddia ediliyor.

Trump bir keresinde Robinson'ı Dr. Martin Luther King Jr.'ın "steroidli hali" diye övmüştü.

Axios'a konuşan bir Trump yetkilisi "Bu, Başkan Trump'ın kampanyasıyla değil Robinson'ın kampanyasıyla ilgili bir mesele" dedi. Robinson söz konusu saldırgan yorumları yaptığını reddediyor.(İndependent)

Trump, Harris'in canlı yayın önerisini reddettiTrump, Harris'in canlı yayın önerisini reddetti

 

Trump'tan Müslümanlara yönelik seyahat yasağı sözüTrump'tan Müslümanlara yönelik seyahat yasağı sözü

 

Trump'tan Fed'e 'siyasi hamle' eleştirisiTrump'tan Fed'e 'siyasi hamle' eleştirisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)