BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisÜnlü milyarderin ‘sarhoş’ yatırımı----

Ünlü milyarderin ‘sarhoş’ yatırımı

Ünlü milyarderin ‘sarhoş’ yatırımı
04 Ekim 2024 - 17:44 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Cuban gençlik yıllarında tam anlamıyla ‘sarhoşken’ yaptığı yatırımı anlattı. Cuban 90’ların başında 125 bin dolara American Airlines’tan sınırsız bilet satın almış.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alkolü fazla kaçıran sıradan insanlar eski sevgililerine riskli mesajlar atar veya bağırarak şarkı söyleyip kendilerini rezil eder. Ünlü milyarder ve girişimci Mark Cuban ise sarhoşluğun etkilerini bir adım daha öteye taşıdı ve hayat boyu kullanabileceği sınırsız uçak bileti satın aldı.

CNBC’nin haberine göre 1990 yılında o zamanlar 32 yaşında olan Cuban yazılım girişimi olan MicroSolutions’ı 6 milyon dolara satarak milyoner olmuştu. Geçen hafta katıldığı bir podcast yayınında Cuban sarhoşluk hikayesini şöyle aktarıyor:

“Ben ve arkadaşlarım o gece dışarı çıktık ve adeta mahvolduk. Onlar bana ‘Bu kadar parayla ne yapacaksın?’ diye soruyordu. Bense ‘Arabalarla ve evlerle ilgilenmiyorum. Ama dostum, iş için çok fazla uçuyorum’ dedim.”

Cuban ömür boyu uçuş için bilet hizmetleri olup olmadığını bile bilmediğini ancak yine de bir telefon alıp American Airlines’ı aradığını söyledi:

“Onları aradım ve sadece şu kelimeleri geveleyebildim, ‘Siz ömür boyu bilet satıyor musunuz?’ Tüm bilgileri aldım, berbat derecede akşamdan kalma olduğum sırada ise programa kaydoldum. Başlangıçta ücret 125 bin dolardı ve sonra geliştirmeler de yaptım. Ne kadar ödediğimi hatırlamıyorum ama bu alışveriş hayatımın geri kalanı boyunca bana ve bir başkasına neredeyse sınırsız uçuş mili sağladı.”

1980'lerin başında piyasaya sürülen AAirpass, üyelerine hayatlarının geri kalanı boyunca sınırsız birinci sınıf seyahat hakkı veriyor. Alışverişi yapanların satın alma sırasındaki yaşları da fiyatlarda etkili oluyor. Cuban'ın durumunda, 1990'daki 125.000 dolar, enflasyona göre ayarlandığında bugünün parasıyla kabaca 300.000 dolar değerinde bir alışveriş olacaktır.

1994 yılında American Airlines, AAirpass'ı sık sık iş seyahatinde olanlar için sabit oranlı uçuşlar sunan benzer bir üyelik olan Airpass ile değiştirdi. Havayolu, web sitesine göre Kasım 2022'de yeni üyelikleri ve yenilemeleri durdurdu ve Mart 2024'te Airpass'in sınırsız seyahat avantajlarını onurlandırmayı durdurdu.

Cuban, satın aldıktan sonraki yıllarda AAirpass'ın uçuş ayrıcalıklarını özgürce paylaştığını da aktardı, “Her an Los Angeles’ta veya Dallas’ta olabiliyordum. ‘Yolculuğa mı çıkmak istiyorsun? Hadi American Airlines’ı arayalım’ havasındaydım” dedi. Cuban daha sonra haklarını babasına devrettiğini babası vefat ettikten sonra da başka bir arkadaşına haklarını devrettiğini açıkladı. Zira ünlü milyarderin artık kendi uçağı vardı.

1999 yılında gelindiğinde Cuban Broadcast.com’u 5,7 milyar dolar karşılığında Yahoo’ya sattı. Bu satışla büyük bir servete konan Mark Cuban 40 milyon dolarlık Gulfstream G5 jet satın aldı. Bu satın alma işlemi tarihin en pahalı e-ticaret işlemi olarak hâlâ Guinness Dünya Rekoru’nu belirliyor.

Cuban, 2017'de Money'ye verdiği demeçte, "Bir uçak satın almak her zaman için bir hedefti. Çünkü en çok değer verdiğim varlık zaman ve bu işlem bana zaman kazandırdı. Bunun dışında 18 yıldır aynı evde yaşıyorum ve hala aynı arabalara sahibim” açıklamasında bulundu.

Avrupa’da kayak tatili tarihe mi karışıyor?Avrupa’da kayak tatili tarihe mi karışıyor?

 

CEO’lar İsrail-İran çatışmasını ‘şimdilik' endişe verici bulmuyorCEO’lar İsrail-İran çatışmasını ‘şimdilik' endişe verici bulmuyor

 

Yatırımcı Mark Cuban'ın zengin olmasının nedeni Yatırımcı Mark Cuban'ın zengin olmasının nedeni "berbat bir çalışan" olması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)