BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUltra zenginler için 500 tonluk altın depolama tesisi kuruldu----

Ultra zenginler için 500 tonluk altın depolama tesisi kuruldu

Ultra zenginler için 500 tonluk altın depolama tesisi kuruldu
22 Ağustos 2024 - 16:35 www.finansgundem.com

Singapur'da, zengin yatırımcıların artan altın talebinde güvenli depolama ihtiyacını karşılamak üzere 10.000 ton gümüş ve 500 ton altın kapasiteli The Reserve adlı yeni depolama tesisi kuruldu.

Son haftalarda değerli metaller piyasasında altın, çalkantılı dönemlerin güvenli limanı olarak yükselişe geçti. Artan jeopolitik riskle birlikte yatırımcılar bir kez daha altına yöneldi. Yatırımcıların ilgisini çeken altın, 2024 yılında büyük bir çıkış yakaladı.

Dünyanın en zenginleri için yüksek güvenlikli depolama alanlarına olan talebin artması nedeniyle  Singapur'da inşa edilen ve The Reserve adı verilen dev bir depolama tesisi kuruldu. 10.000 ton gümüş ve 500 ton altın saklama kapasitesiyle dikkat çeken Silver Bullion Pte Ltd. tarafından inşa edilen 180.000 metrekarelik bu tesis, şirketin önceki kasasının dolması nedeniyle inşa edildi. 

Silver Bullion Pte Ltd. tarafından inşa edilen 180.000 metrekarelik bu tesis, şirketin önceki kasasının dolması nedeniyle inşa edildi. CNBC-e haberine göre şirket, yeni tesisin müşterilerden yoğun ilgi gördüğünü ve daha fazla kasaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Firmanın kurucusu Gregor Gregersen, "Aldığımız geri bildirimler, daha fazla kasa ihtiyacımız olduğunu gösteriyor" dedi.

25 yılın en iyi ikinci çeyreği

Altının ons fiyatı geçtiğimiz hafta 2.500 doları aşarak rekor seviyelere ulaşırken, gümüşte de yüzde 20'den fazla bir artış gözlemlendi. Özellikle Asya'daki aile ofislerinden altın para ve külçe talebi patlama yaşarken, tezgah üstü piyasada alımlar son 25 yılın en iyi ikinci çeyreğini kaydetti.

Altın talebinde 'küresel risk' etkisi

Tezgah üstü piyasada yapılan alımlar, 2023 yılında 450 tona ulaştı ve 2024'te daha da genişlemesi bekleniyor. Altına olan bu yoğun talep, artan jeopolitik riskler, merkez bankalarının alımları ve Çinli tüketicilerin ilgisi gibi faktörlerle desteklendi. Hong Kong merkezli Precious Metals Insights Ltd. şirketinin genel müdürü Philip Klapwijk, "İnsanlar, ekonomik ve politik açıdan dünyanın gidişatından memnun değiller. Bu nedenle, altına olan tahsislerini artırıyorlar" dedi.

'Dünyanın sıcak noktalarından uzak bir güvenli liman'

Altının fiziki olarak elde tutulmasının bazı dezavantajları olsa da, karşı taraf riski taşımaması, yani başka bir tarafın taahhüdünü yerine getirememe riskinden arınmış olması gibi avantajları bulunuyor. JPMorgan analistleri, pandemi sonrası dönemde mahremiyet ve somutluk gibi faktörlerin yüksek net değere sahip yatırımcılar için daha önemli hale geldiğini belirtti. Yatırımcılar, işlemlerinin kaydedildiği ETF'lerden kaçınırken, fiziki altın, kağıt sertifikalara göre daha güvenli ve çekici bulunuyor.

Singapur, istikrarlı ve tarafsız düzenleyici rejimi sayesinde, bu ihtiyacı karşılayan öncü bir merkez haline geldi. Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'daki New Zealand Vault da Hong Kong ve ABD'deki aile ofislerinden gelen talep sayesinde stoklarını artırdı. Şirketin yöneticisi John Mulvey, "Yeni Zelanda'nın avantajlarından biri, doğal düşmanlarımızın olmaması. Dünyanın sıcak noktalarından uzak bir güvenli liman olarak görülüyoruz," dedi.

Altının kilogram fiyatında güncel durumAltının kilogram fiyatında güncel durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)