BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜlke karıştı: Ana muhalefet liderine gözaltı----

Ülke karıştı: Ana muhalefet liderine gözaltı

Ülke karıştı: Ana muhalefet liderine gözaltı
23 Eylül 2024 - 22:02 www.finansgundem.com

Tanzanya'nın ana muhalefet partisinin lideri Freeman Mbowe gözaltına alındı. Mbowe'nin, izinsiz gösteri düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi

Tanzanya'da ana muhalefetteki Demokrasi ve Kalkınma Partisinin (Chadema) lideri Freeman Mbowe, Darüsselam kentinde izinsiz gösteri düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ulusal basındaki haberlere göre Chadema, Darüsselam'da protesto düzenledi.

İzinsiz gösteriye müdahale eden polis, aralarında Chadema'nın lideri Mbowe ve Başkan Yardımcısı Tundu Lissu'nun da bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.

Chadema, ülkedeki muhalif liderlerin öldürülmesi ve kaçırılması iddialarını protesto etmek için gösteriler düzenleyeceğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ise kanun ve düzeni tehlikeye atacak hiçbir eyleme müsamaha göstermeyeceğini belirtmişti.

Ülkedeki muhalifler, Cumhurbaşkanı Hassan'ı, Ekim 2025’te düzenlenmesi planlanan genel seçimler öncesinde rakiplerini sindirmeye çalışmakla suçluyor.

Muhalif lider Kibao'nun öldürülmesi

Ülkede ana muhalefetteki Chadema'nın üst düzey üyesi 69 yaşındaki Mohamed Ali Kibao, Darüsselam'dan memleketi Tanga kentine seyahat ederken şüpheli güvenlik görevlileri tarafından zorla otobüsten indirilerek kaçırılmıştı.

Darüsselam'ın sahil bölgesi Ununio'da 9 Eylül'de ölü bulunan Kibao'nun otopsisinde, ciddi şekilde dövüldüğü ve yüzüne asit döküldüğü belirlenmişti.

Erdoğan: Tanzanya ile ticaret hedefimiz 1 milyar dolarErdoğan: Tanzanya ile ticaret hedefimiz 1 milyar dolar

 

Tanzanya Cumhurbaşkanı Ankara'daTanzanya Cumhurbaşkanı Ankara'da

 

Erdoğan'a Nijerya ve Tanzanya'dan seçim tebriğiErdoğan'a Nijerya ve Tanzanya'dan seçim tebriği

 

Dışişleri'nden, Tanzanya'daki uçak kazasında ölenler için taziye mesajıDışişleri'nden, Tanzanya'daki uçak kazasında ölenler için taziye mesajı

 

Tanzanya'da nüfus patlaması Tanzanya'da nüfus patlaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)