BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye, Rusya'nın tarım ve hayvancılıkta en büyük ikinci müşterisi----

Türkiye, Rusya'nın tarım ve hayvancılıkta en büyük ikinci müşterisi

Türkiye, Rusya'nın tarım ve hayvancılıkta en büyük ikinci müşterisi
07 Ağustos 2024 - 08:13 www.finansgundem.com

Rusya Tarım Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye 5 milyar dolar ile tarım ve hayvancılık sektöründe Rusya'dan en çok ithalat yapan ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Rusya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, en fazla gıda ihracatı Çin, Türkiye ve Kazakistan'a yapılıyor.

Son on yılda uygulanan yaptırımların tarım ve sanayi kompleksine etkilerini değerlendiren bakanlık, 2023 yılı sonunda APK ürünlerinin ihracat hacminin 43,5 milyar dolara ulaştığını ve bu miktarın %88'inin dost ülkelerle yapıldığını belirtti.

İzvestiya'nın aktardığı verilere göre Çin, 7,6 milyar dolar ile en büyük ithalatçı olurken, Türkiye 5 milyar dolar, Kazakistan ise 3,3 milyar dolar ile ikinci ve üçüncü sırada.

Tarım Bakanlığı, Rusya'nın tarımsal ihracatının son on yılda 2,6 kat artarak 2023 yılı sonunda 43,5 milyar dolara ulaştığını vurguladı. 2013 yılında bu rakam 17,1 milyar dolar seviyesindeydi. Bugün Rusya, 160'dan fazla ülkeye gıda ürünü ihraç ediyor. Buğday, bezelye, arpa, yağlık keten, dondurulmuş balık gibi ürünlerin dünya lideri konumunda olan Rusya'nın ihracatında ayçiçek yağı ve diğer birçok ürün de önemli yer tutuyor.

2024 yılının ilk yarısında tarımsal ürünlerinin ihracatı 20,4 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu miktarın %90'ı dost ülkelere yapıldı. Bakanlık, ihracat coğrafyasının 160 ülkeye kadar genişlediğini ve lider ithalatçı ülkelerin sıralamasının değişmediğini belirtti. (Turkrus)

Türkler, Rusya'yı ziyaret eden turist sayısında üçüncü sıradaTürkler, Rusya'yı ziyaret eden turist sayısında üçüncü sırada

 

Rusya'nın kişi başına düşen borç miktarı dipteRusya'nın kişi başına düşen borç miktarı dipte

 

Rusya'dan Karadeniz'e yeni üs bölgesiRusya'dan Karadeniz'e yeni üs bölgesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)