BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜRK-İŞ'ten %24.73'lük zam açıklaması----

TÜRK-İŞ'ten %24.73'lük zam açıklaması

TÜRK-İŞ'ten %24.73'lük zam açıklaması
06 Ağustos 2024 - 17:16 www.finansgundem.com

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında ocak ayı başlangıçlı toplu iş sözleşmelerindeki yüzde 24,73'lük zammın diğer aylarda başlayan sözleşmelere de uygulanmasını talep etti.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında Konfederasyon genel merkezinde toplandı.

Çalışma hayatındaki güncel konuların görüşüldüğü toplantının ardından sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında imzalanan toplu iş sözleşmelerinde yürürlük sürelerinin farklı aylarda başladığı ve enflasyondan kaynaklı 6 aylık ücret zamlarında farklılıkların ortaya çıktığı belirtilerek, bu durumun ücret dengesini ve iş barışını etkilediği vurgulandı.

Ocak ayı başlangıçlı toplu iş sözleşmelerindeki yüzde 24,73'lük zammın diğer aylarda başlayan sözleşmelere de uygulanması için ek çerçeve anlaşma protokolü imzalanmasının istendiği bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Ücretlerin vergilendirilmesinde mevcut tarife ve artan oranlar çalışanları mağdur etmektedir. Vergi dilimleri başlangıcının düşük ve sonrasında tarife aralığının dar olması nedeniyle bu durum işçinin eline geçen net tutarın ve satın alma gücünün azalmasına, refahının düşmesine neden olmaktadır. Bu sistem adil değildir. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Vergi sisteminin 2025 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde gelir adaleti dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi talebimizdir. Bu talep Meclis'in öncelikli gündemi olmalıdır."

Bildiride, enflasyon rakamlarına göre oluşan zam oranları henüz ücretlere ve maaşlara yansımamışken elektrik ve doğalgaz fiyatına yüzde 38 zam yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Açıklanan enflasyon ile halkın yaşadığı fiyat artışları arasındaki uçurumun bir an önce gerekli düzenlemelerle giderilmesi talebimizdir. Bu kapsamda TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları önümüzdeki hafta bölgelere giderek bölge ve illerde tüm şube başkanları ve il temsilcileri ile ortak toplantı yapacak olup belirlenecek eylem planı ve yol haritası kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Sendikalardan enflasyon değerlendirmesiSendikalardan enflasyon değerlendirmesi

 

Son 6 ayda sendikalı oranı gerilediSon 6 ayda sendikalı oranı geriledi

 

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı uyarısı!TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı uyarısı!

 

TÜRK-İŞ'ten vergi kesintisi açıklaması: Kabul edilebilir bir tarafı yokTÜRK-İŞ'ten vergi kesintisi açıklaması: Kabul edilebilir bir tarafı yok

 

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vedat Dündar09 Ağustos 2024 08:05

    Tok açın halinden anlamaz kurum tesislerinin çalışan personele uygulamış olduğu Fiat Ticaret hane gibi aldığımız maaşlar enflasyon karşısında erimiş sendikacılık bu ise sendikaya ne gerek var boşuna aidat ödüyoruz hükümetin kararları sendikanın kararı işçi bitti emeğin karşılığı işine geliyorsa çalış gelmiyorsa kapı orada zihniyetinde sendika kaldırılsın sendikaya gidecek para devlet bütçesinde kalsın sendika başkanları emekli kendini sağlama almış çalışan işçisini değil zaten yok hükmünde bilgilendirme zahmetine giriyor hiç gerek yok vergi düzenleme lafta kalıyor icraat yok biz dinlemekten yorulduk onlar konuşmaktan yorulmuyor işleri konuşmak Allah devletimize milletimize zeval vermesin hayırlı Cumalar hayırlı işleriniz olsun selamlar saygılar sunuyorum 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • Seyfettin Arlan09 Ağustos 2024 00:31

    Ergun Atalay Türkiş başkanlığı senin işin değil,sen geldin geleli işçiler perişan oldu ilk defa senin döneminde sefalete sürüklendik . boş konuşuyorsun, hükümetle al gülüm ver gülüm yapıyorsun,Trubunlere oynama..istifa et.

  • ismail08 Ağustos 2024 22:08

    Sendikalar dayanışma aidatı altında işçiden alıyor karşılık yok.boyle olunca sendikalarada güven yok.sendikalar güven kazanamazsa gelecekte durumları vahim.kendilerine gelince aslan karşı fikire ve sendikaya kedi kesiliyor.

  • Alkan08 Ağustos 2024 21:02

    Ergün bey kendi maaşını acıklasın ilk önce bizim maaşlar çöp oldu sayesinde Ergün Atalay ve yardımcısı Polat bey maaşlarını açıklasınlar görelim ayıp ama gerçekten biz işçilerle dalga geçiyorlar gerçekten...

  • Muammer kaçmaz 08 Ağustos 2024 17:26

    Güvenilir tarafı yok

  • Hamza aydeniz08 Ağustos 2024 14:23

    Boş boş konuşan değil işini doğru düzgün yapan yönetici istiyoruz

  • Ali Kartal 08 Ağustos 2024 12:12

    Ben 2000girişliyim evvel şube müdürleriyle aynı maaşı alıyor dum geldiğimiz noktada şube müdürü 26000tl fazla alıyor durum bu

  • Bir kisi08 Ağustos 2024 12:05

    Zamanında adam gibi sözleşme yapsaydiniz.simdi yüzde 3 un 5 in arkasına dusmezdiniz

  • Selattin07 Ağustos 2024 22:44

    Hadi ordan gidin laaa yalakalar

  • Muzaffer Ensarioğlu 07 Ağustos 2024 16:23

    Kuru kalabalık yapıyon başkannnnnnnnnnn

  • Sebahattin başkan 07 Ağustos 2024 12:46

    Başkan selamlar gerçekten kamu işçisi nin ücretleri çok düşük, yeni sözleşme de kıdem terfi sistemini getirin yeni giren işçiyle 15/20 yıl hizmet veren işçi aynı yevmiye alıyor.bu adaletsizlik.vergi sistemi çok,acilen taraflar masaya oturup bu adaletsizliği giderin.

  • Muhterem akyol 07 Ağustos 2024 12:05

    Vergi oranları 12 ay yüzde 10 olsun kıdem tazminatı tavanı kalksın ve el uzatılmasın emekli maaşı düşürülmesin maaş bağlama oranı yüzde 70 lere çıksın ve gerçek enflasyon üzerinden zam yapılsın

  • Mehmet07 Ağustos 2024 10:41

    Biraz daha uyuyun

  • Maariff06 Ağustos 2024 19:07

    Kimsin sen kimsin kim takar seni kimsin sen