BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay asgari ücretin erken konuşulmasına tepkili----

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay asgari ücretin erken konuşulmasına tepkili

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay asgari ücretin erken konuşulmasına tepkili
11 Ekim 2024 - 14:15 www.finansgundem.com

Asgari ücret tartışmalarının erken başlamasına tepki gösteren TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, rakamların dört ay önceden konuşulmaya başlandığında kira ve marketlere zam yapıldığını savundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yönetim kurulu üyeleri ve sendika başkanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Atalay, temmuz ayında TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK ile yaptıkları ortak toplantıda işçilerin sorunlarının çözümüne yönelik yol haritasını ortaya koyduklarını, üç aydır bu yol haritasına göre hareket ettiklerini söyledi.

Aylardır “zordayız” temasıyla illerde miting ve toplantılar yaptıklarını, gelecek hafta pazar günü de Ankara’da büyük miting yapacaklarını belirten Atalay, Ankara dışından 2 bin otobüs geleceğini, mitingte emekli, asgari ücretli, taşeron işçilerin de konuşacağını anlattı. Atalay, İşçinin alım gücünün düştüğünü belirterek, “Para yoksa evde huzur yok. Bedeli hep biz ödüyoruz biraz da başkaları ödesin” diye konuştu.

Maliye Bakanı’nın önünde eylem yaptık duydu mu duymadı mı bilmiyorum. Ama önümüzdeki günlerde göreceğiz duymuş mu duymamış mı?” diyen Atalay, aylardır yaptıkları çağrılara rağmen sorunların çözümüne yönelik bugüne kadar müspet dönüş görmediklerini kaydetti. Atalay, meseleler çözüm buluncaya kadar ülke gündemine taşımaya devam edeceklerini dile getirdi.

"Asgari ücreti erken konuşunca kiraya, markete zam geliyor"

Ergün Atalay, asgari ücret tartışmalarının erken başlamasından yakındı. Yeni asgari ücreti işçilerin bir kısmının 1 Şubat’ta, bir kısmının da 15 Şubat’ta alacağını vurgulayan Atalay, asgari ücret dört ay evvel konuşulmaya başlayınca ev kiralarına, marketteki ürün fiyatlarına zam yapıldığını söyledi. “Asgari ücreti dört ay evvel konuşmanın kimseye faydası yok, zamlara faydası var” diye konuştu.

Habertürk'ün haberine göre, Atalay, işveren kesimince asgari ücret zammının yüzde 30’u aşmaması gerektiğine ilişkin görüşlerin sorulması üzerine, asgari ücretin tespit sürecinde işçilerin sözünün geçmemesinden yakındı. Türkiye’de işçilerin sadece yüzde 14’ünün sendikalı olduğuna dikkat çeken Atalay, “Güç patronların, zenginlerin elinde. Görevini yapan işveren, görevini yapan zengin de var ama sayıları çok az. Bizi 17 bin liraya, 20 bin liraya çalıştırmak isteyen zenginler var. Onlar kendi çocuklarına bu maaşları versinler. Elinden gelse kuru ekmeğe, çorba parasına işçi çalıştıracak zihniyette işverenler var” diye konuştu.

Milyonları ilgilendiren asgari ücret ne kadar olacak?Milyonları ilgilendiren asgari ücret ne kadar olacak?

 

Hesaplar değişti: 2025 yılı yeni asgari ücret tablosu!Hesaplar değişti: 2025 yılı yeni asgari ücret tablosu!

 

Maaşlar asgari ücrete yaklaşıyor: Gelir dağılımı bozuluyorMaaşlar asgari ücrete yaklaşıyor: Gelir dağılımı bozuluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)