BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTSKB'DEN'DEN TARIM ÜRÜNLERİ FONU----

TSKB'DEN'DEN TARIM ÜRÜNLERİ FONU

TSKB'DEN'DEN TARIM ÜRÜNLERİ FONU
18 Haziran 2009 - 21:50 www.finansgundem.com

TSKB, emtiaların ve tarım ürünlerinin her dönemdeki potansiyelinden kolay ve risksiz faydalanabilmeleri için yatırımcılara yeni bir ürün sunuyor.

22–26 Haziran 2009 tarihleri arasındaki talep toplama döneminde yatırımcılar, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak, %100 anapara garantisiyle alternatif bir piyasaya yatırım yapma fırsatı bulacaklar. TSKB Hazine, Yatırım Bankacılığı ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şeniz Yarcan, Temiz Enerji Fonu’ndan sonra bir ilke daha imza atarak, %100 Anapara Garantili Tarım Ürünleri Fonu’nu halka arz edeceklerini açıkladı. Küresel ekonomik krizin neden olduğu çalkantılı dönemlerde, yatırımcıların anaparada önemli ölçüde kayba uğramalarının tüm dünyada anaparayı koruyan tematik fonlara ilgiyi artırdığını vurgulayan Yarcan, bu eğilim doğrultusunda TSKB olarak tematik fon portföyünü zenginleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Yarcan, Tarım Ürünleri Fonu hakkında şu bilgileri verdi: “Küresel krizin etkisiyle iyice gerilemiş olan tarım fiyatlarının önümüzdeki dönemde artacağına dair öngörüyle yatırımcılarımıza buğdaydan soya fasulyesine, mısırdan şekere, kahveden pamuğa 10’dan fazla farklı emtiaya yatırım fırsatı sunuyoruz. Tarım ürünleri borsa ve bonolarla düşük kolerasyona sahip olarak, portföy riskinin dağılmasına ve çeşitlendirilmesine olanak tanıyor. Tarım Ürünleri Fonu sayesinde yatırımcılar, kısa vadeli piyasa dalgalanmalarından uzak durarak, %100 anapara garantisiyle alternatif bir piyasaya yatırım yapma fırsatı bulurken, piyasalardan bağımsız olarak farklı dönemlerde çeşitli ürünler için yüksek getiri sağlama fırsatı elde edebilecekler.” Tarım Ürünleri Fonu, TSKB’nin garantörlüğünde Ata Online, Ata Yatırım, Ekinciler Yatırım, Gedik Yatırım ve Yatırım Finansman A.Ş. tarafından 22–26 Haziran 2009 tarihleri arasında satışı yapılacak. Fon’un yatırım dönemi ise 1 yıl olacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)