BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump ve Harris ne kadar bağış topladı?----

Trump ve Harris ne kadar bağış topladı?

Trump ve Harris ne kadar bağış topladı?
24 Eylül 2024 - 12:02 www.finansgundem.com

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken eski başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın ekibinin 309,2 milyon dolar, rakibi Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı olan Kamala Harris'in ekibinin 678,2 milyon dolar bağış topladığı bildirildi.

ABD, 5 Kasım'da eski başkan ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı olan Kamala Harris arasında gerçekleşecek seçime hazırlanıyor.

Önümüzdeki 4 sene Beyaz Saray'da görev yapmak için yarışan Trump ve Harris arasında anket sonuçlarına göre başa baş bir mücadele sürüyor. ABD'de seçim süreci, adaylara yapılan bağışlar üzerinden yürüyor. İki rakip şu ana kadar ne kadar bağış topladı?

Son verilere göre Harris, geçen ay Trump'tan dört kat fazla para topladı. Harris'in seçim kampanyası ekibi komitesi 31 Ağustos 2024'te 678,2 milyon dolar topladıklarını duyurdu, Trump'ın seçim kampanyası ekibi ise 309,2 milyon dolar topladı.

Harris, yalnızca Ağustos ayında 189,6 milyon dolar topladı, Trump ise Ağustos ayında 44,5 milyon dolar topladı.

HARRIS MÜNAZARADAN SONRA 47 MİLYON DOLAR TOPLADI

Eylül ayına ait resmi bağış toplama rakamları önümüzdeki aya kadar açıklanmayacak olsa da Harris'in kampanya sözcüsü James Singer, Harris'in Trump ile ilk kez karşı karşıya geldiği 10 Eylül münazarasından sonraki 24 saatte 47 milyon dolar topladığını söyledi. Bu, yarışa katıldığı günden bu yana elde ettiği en büyük günlük gelirdi.

EN BÜYÜK BAĞIŞTA BULUNAN ŞİRKETLER AÇIKLANDI

QuiverQuantitativ, Donald Trump ve Kamala Harris'e en büyük bağış desteğinde bulunan şirketleri açıkladı.

Buna göre Trump'ın en büyük dört bağışçısı: American Airlines (134 bin 174 $), Walmart (83 bin 908 $), Boeing (82 bin 761 $) ve Lockheed Martin (69 bin 552$).

Harris'in en büyük dört bağışçısı ise: Google (1 milyon 464 bin 292 $), Microsoft (743 bin 045 $), Brown & Brown (324 bin 568 $) ve Johnson & Johnson (239 bin 394 $).

MUSK'TAN TEPKİ GÖSTERDİ

Dünyanın en zengin ismi Elon Musk, Google ve Microsoft'un Demokrat Parti'ye yaptığı bağış miktarına tepki gösterdi. Musk, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, "Google ve Microsoft, Demokrat Parti'ye çok orantısız bir şekilde bağış yapıyor. İkisi birlikte web tarayıcılarının ve aramaların neredeyse yüzde 100'ünü kontrol ediyorlar. En iyi niyetle bile önyargı yaratmaktan kendilerini alamıyorlar." dedi.

Donald Trump 138 milyon dolardan fazla bağış topladıDonald Trump 138 milyon dolardan fazla bağış topladı

 

Kamala Harris seçim için ne kadar bağış topladı?Kamala Harris seçim için ne kadar bağış topladı?

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)