BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTrump enflasyon korkularını körükledi----

Trump enflasyon korkularını körükledi

Trump enflasyon korkularını körükledi
17 Temmuz 2024 - 14:31 www.finansgundem.com

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın ikinci başkanlık döneminde, korumacı politikalarının Asya ve Avrupa'da da enflasyonist baskılara yol açabileceği, küresel enflasyonu artırabileceğinden endişe ediliyor

Anketlere göre ABD’nin bir sonraki olası Başkanı Donald Trump'ın seçildiğinde başkanlık koltuğuna ikinci kez oturacak. İlk başkanlığı sürecinde Trump’ın izlediği politikalar nedeniyle, yeniden seçildiğinde, bitirilmeye çalışılan enflasyonist ortamın geri dönebileceğinden endişe diliyor.

CNBC-e'nin haberine göre, Trump'ın ilk başkanlık döneminde getirdiği ve yeniden gelmesi beklenen yüksek gümrük vergileri ve içerideki düşük vergiler nedeniyle enflasyonda yeniden canlanma bu kez ekonomiye daha da zarar verebilir.

State Street Global Markets makro strateji başkanı Michael Metcalfe, Trump'ın politikalarının mevcut durumda daha çok enflasyonist olabileceğini söylerken, "2024 ve 2025 çok farklı olacak. Enflasyon seviyesi ve beklentileri daha yüksek ve hala bu enflasyon zihniyetindeyiz" dedi.

Yüksek gümrük vergilerinin enflasyonist etkisi, ithal malların maliyetini artırması nedeniyle görülüyor. Yerli üreticilerin de fiyat artırmalarına olanak tanıyan bu durumun yanında, içeride vergi indirimlerinin de harcamalarını artırması böylelikle de maliyetleri yükseltme riski bulunuyor.

Çin'e uygulanan gümrük vergilerini artıracak

Ekonomistlerin anketlerinde Trump'ın “sert korumacı” duruşu enflasyonu artırma riski taşırken, Biden’ın da ikinci döneminde büyük harcama paketleri nedeniyle aynı risk bulunuyor.

Hem mevcut Başkan Biden hem de Trump, seçim vaadi olarak Çin'e uygulanan gümrük vergilerini artıracağını açıklıyor.

Nomura analisti Gareth Nicholson, yüksek enflasyonun Asya'ya da yayılarak Asya borsaları için de "olumsuz senaryo" olacağını söylerken, "Makro açıdan, küresel ekonomi için enflasyonist olacak ve Asya içinde daha fazla tedarik zinciri değişimini hızlandıracak" dedi.

Küresel enflasyon riski

Goldman Sachs, Trump’ın başkanlığının küresel ticarette enflasyona 0,1 puan artış etkisi olabileceğini belirtirken, Manulife uzmanı Marc Franklin, Trump'ın vergi indirimi ve Çin tarifeleriyle "biraz reflasyonist bir karışım" oluşturabileceğini de söyledi.

D.Trump seçilirse Powell ile devam edecek

 

Musk'tan Trump'a milyonlarca dolarlık dev bağış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)