BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTL mevduat payında dikkat çeken yükseliş!----

TL mevduat payında dikkat çeken yükseliş!

TL mevduat payında dikkat çeken yükseliş!
27 Ağustos 2024 - 04:57 www.finansgundem.com

Geleneksel ekonomi politikalarına dönüşle birlikte TL mevduatın toplam mevduat içindeki payında güçlü bir toparlanma yaşanırken söz konusu oranlar 6.3 yılın zirvesine çıktı.

Son haftalarda döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe rağmen, Türk Lirası mevduatlarının payı artış göstermeye devam ediyor. 16 Ağustos itibarıyla standart TL mevduat miktarı 9 trilyon TL’yi aşarak tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı ve toplam mevduat içindeki payı %52,65'e çıkarak 2018 Mayıs'ından bu yana en yüksek seviyesine geldi.

Şebnem Turhan'ın Ekonomim'de yer alan konuyla ilgili haberinde kur korumalı mevduatların (KKM) toplam mevduat içindeki payı ise %10'un altına düşerek Mart 2022 seviyelerine geri döndüğüne yer verildi. KKM’nin payı geçen yıl Ağustos ayında %26,24 ile zirve yapmıştı. TL mevduat faizleri, son iki ayda yatay bir seyir izledikten sonra 1 puan artış gösterdi. Merkez Bankası’nın likidite fazlası çekme önlemlerine rağmen, geçen hafta sonu 150 milyar TL seviyesinde likidite fazlası bulundu.

Yeni hafta itibarıyla, 3 aya kadar vadeli standart TL mevduat faizi, 50 bin TL’ye kadar olan mevduatlar için %46, 1 milyon TL ve üzeri mevduatlar için ise %50'ye yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre, 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizi bileşik oranı %59,21'e çıkarken, bu oran politika faizinin 5,3 puan altında kalıyor.

Kredi kartlarında takipteki alacaklarda rekor yükselişKredi kartlarında takipteki alacaklarda rekor yükseliş

 

BDDK'dan Fibabanka’ya servis bankacılığı izniBDDK'dan Fibabanka’ya servis bankacılığı izni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)