BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemThe Guardian: Kiev Rusya'nın merkezini İngiliz füzeleriyle vuracak!----

The Guardian: Kiev Rusya'nın merkezini İngiliz füzeleriyle vuracak!

The Guardian: Kiev Rusya'nın merkezini İngiliz füzeleriyle vuracak!
25 Ağustos 2024 - 16:01 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın, Rusya’yı müzakere masasına çekmek amacıyla İngiliz yapımı Storm Shadow füzeleriyle Rusya'nın iç bölgelerine saldırı düzenlemeyi planladığı öne sürüldü.


Kiev yönetimi, Moskova’yı müzakerelere zorlayacak bir stratejik hamle olarak, Rusya’nın savunmasız bölgelerine yönelik saldırı düzenlemeyi planlıyor.

The Guardian’ın haberine göre bu saldırının amacı, Rusya’nın stratejik tesislerinin savunmasızlığını göstermek ve bu sayede Rusya’yı müzakere masasına çekmek.

Ancak bu tür bir strateji, olası tırmanma riskleri taşıyor ve ABD’nin desteğini almadığı için henüz uygulamaya konulmadı.

Ukrayna’nın bu planı, İngiltere’nin Storm Shadow füzelerini kullanarak gerçekleştirmek istediği belirtiliyor.

Ancak bu füzelerde Amerikan bileşenleri bulunduğu için Birleşik Krallık, Kiev’in bu füzeleri kullanabilmesi için ABD’den izin istedi.

Şu ana kadar bu talebe resmi bir yanıt verilmedi. İngiliz yetkililer, yanıtın gecikmesini bürokratik sebeplere ya da ABD’nin Rusya’nın Kursk bölgesindeki durumu izlemek istemesine bağlıyor.

Pentagon yetkilileri ise bu tür bir saldırının çatışmayı tırmandırma riskinden endişe duyduklarını ifade etti.

Ayrıca, Storm Shadow füzelerinin uzun menzilli hedeflerde yeterince isabetli olamayabileceği konusunda uyarıda bulundu. Amerikan yetkililer, Kiev’in kaybettiği bölgeleri geri almak için bu tür füzelerin kullanımının bir ön koşul olmadığına inanıyor.

Rusya, Ukrayna’ya yapılan Batı silah desteğini defalarca eleştirdi ve uzun menzilli silahların Kiev’e transfer edilmesini “kırmızı çizgi” olarak tanımladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı silah sistemlerinin Kiev’e ulaştırılmasının, Rusya’yı tehdit eden unsurları sınırlarının ötesine taşıma zorunda bırakacağını belirtti. (haberrus)

Rusya'dan Kursk bölgesine ek füze!Rusya'dan Kursk bölgesine ek füze!

 

Medvedev Durov ile ilgili konuştu: Rusya'nın düşmanları için tehlikeliMedvedev Durov ile ilgili konuştu: Rusya'nın düşmanları için tehlikeli

 

Rusya ve Ukrayna 100'den fazla savaş esirini takas ettiRusya ve Ukrayna 100'den fazla savaş esirini takas etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)