BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'nin yeni döneminde ekonomi gündemin zirvesinde olacak!----

TBMM'nin yeni döneminde ekonomi gündemin zirvesinde olacak!

TBMM'nin yeni döneminde ekonomi gündemin zirvesinde olacak!
29 Eylül 2024 - 10:50 www.finansgundem.com

Meclis'in ilk haftasında Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine ekonomik gelişmeler hakkında kapsamlı bir sunum yapacak. Ardından 2025 yılı bütçe teklifi Meclis’e sunulacak.


TBMM, 1 Ekim'de açılış oturumu ile yeni yasama yılına başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 30 Eylül'de düzenleyeceği toplantıda yeni dönemin gündemini değerlendirecek. 1 Ekim’deki açılış oturumunda ise tüm milletvekilleri Genel Kurul'da hazır bulunacak.

MERKEZ BANKASI SUNUM YAPACAK

Meclis’in ilk önemli gündem maddesi, ekonomi olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda son ekonomik gelişmeler, küresel ekonomi, Türkiye’nin enflasyon ve para politikaları gibi konuları içeren bir sunum yapacak. Bu sunumda Türkiye ekonomisinin mevcut durumu detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

2025 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Ekonomi gündeminin diğer önemli başlığı ise 2025 yılı bütçesi olacak. Bütçe teklifi ekim ayında Meclis'e sunulacak ve ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Kasım ayında ise bütçe, Genel Kurul’a taşınarak görüşmelere başlanacak ve yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

TBMM’nin yeni dönemdeki en önemli odak noktası, ekonomiyi iyileştirmeye yönelik adımlar ve bütçe planlaması olacak. (TRT Haber)

Meclis salı günü açılıyor! İşte ana gündem başlıkları...Meclis salı günü açılıyor! İşte ana gündem başlıkları...

 

TCMB Başkanı Karahan'dan Meclis'e 'ekonomi' sunumuTCMB Başkanı Karahan'dan Meclis'e 'ekonomi' sunumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)