BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBB'den duyuru: Dolandırıcılık yöntemleri ve korunma yolları----

TBB'den duyuru: Dolandırıcılık yöntemleri ve korunma yolları

TBB'den duyuru: Dolandırıcılık yöntemleri ve korunma yolları
11 Ekim 2024 - 10:49 www.finansgundem.com

Son dönemde internet ve mobil kanallarda dolandırıcılık vakalarının artması, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacını artırdı. TBB, dolandırıcılık türleri ve korunma yolları hakkında bilgiler açıkladı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), son dönemde internet ve mobil kanallarda artan dolandırıcılık vakalarına karşı kamuoyunu uyardı. Paylaşımda, sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri ve bu metotlara karşı korunma yolları yer aldı. İşte TBB’nin dijital ortamda güvenliğinizi artıracak önerileri...

Sıklıkla karşılaşılan dolandırıcılık yöntemleri:

1. İnternetten alışveriş dolandırıcılığı: Sahte internet siteleri ve güvenilir olmayan alışveriş platformları üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılıklar.

2. Sosyal mühendislik: Kişisel bilgilerin manipülasyon yoluyla ele geçirilmesi.

3. Sosyal medya dolandırıcılığı: Sosyal medya platformlarında sahte hesaplar kullanılarak yapılan dolandırıcılıklar.

4. e-Posta dolandırıcılığı: Sahte e-posta adreslerinden gelen mesajlarla kişisel bilgilerin çalınması.

5. Oltalama saldırıları: Sahte SMS ve e-postalar aracılığıyla kişisel bilgilerin elde edilmesi.

6. Uzaktan erişim dolandırıcılığı: Cihazlara uzaktan erişim sağlayarak bilgi ve para çalma girişimleri.

7. Zararlı yazılım dolandırıcılığı: Bilgisayarlara veya mobil cihazlara zararlı yazılımlar yükleyerek veri hırsızlığı yapılması.

Korunma yolları:

• SMS, e-posta veya sosyal medya yoluyla gelen bildirimlerdeki bağlantılara/linklere kaynağından emin değilseniz tıklamayın. Hizmet aldığınız kuruluşun resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapın. Tek tık, sizi sahte sitelere veya virüslere yönlendirebilir.

Banka hesaplarınızı hiç kimseye kullandırmayın. Hesaplarınızın yasa dışı faaliyetlerde kullanılması halinde ağır hapis cezalarıyla karşılaşabilirsiniz.

• Şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın. Kendini savcı, polis, asker, banka çalışanı, avukat olarak tanıtan veya bir ödül, prim iadesi, kart aidatı iadesi için sizden şifrenizi, kart bilgilerinizi ve kişisel verilerinizi talep eden kişilere itibar etmeyin, bu amaçla gelen linklere tıklamayın.

• Güvenliğinizden emin olmadığınız mobil uygulamaları cihazlarınıza yüklemeyin. Güvenlik açığı bulunan veya korsan uygulamalar, kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir, cihazınıza zarar verebilir ve hatta kimlik hırsızlığına yol açabilir.

• Bankalarca yapılan güvenlik duyurularını takip edin. Bilgilerinizin güncel kalması için bu duyurularda iletilen uyarıları dikkate alın.

• Telefonunuza, bilgisayarınıza, tabletinize yüklediğiniz uygulamanın istenen izinlerini dikkatlice kontrol edin. Bankacılık uygulamalarınızı resmi uygulama mağazalarından indirin. Bilinmeyen veya güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirmeyin.

• Bankacılık uygulamalarında kullandığınız şifrelerinizi, başka uygulamalarda ve alışveriş sitelerinde kullanmayın. Daha az güvenlikli sitelerde şifreleriniz ele geçirilebilir, bankacılık uygulamalarınıza bu şifreler denenerek giriş yapılabilir.

• Güvenliğinden emin olmadığınız internet sitelerinden alışveriş yapmayın. Dolandırıcılık amaçlı açılmış sahte bir site üzerinden dolandırılabilirsiniz.

• Banka hesap özetlerinizi ve işlemlerinizi düzenli olarak kontrol edin, şüpheli bir durumda vakit kaybetmeden bankanızla iletişime geçin.

Tüm bu bilgiler ışığında, dolandırıcılık vakalarına karşı resmi kurumlar ve hizmet alınan kuruluşlar tarafından yapılan uyarılar ve bilgilendirmelere dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır.

TBB: Uzaktan başvuru sayısı 1 milyon 120 binTBB: Uzaktan başvuru sayısı 1 milyon 120 bin

 

TBB ve Arap Bankalar Birliği'nden iş birliği kararıTBB ve Arap Bankalar Birliği'nden iş birliği kararı

 

TBB: Uzaktan başvuru sayısı 1 milyon 69 binTBB: Uzaktan başvuru sayısı 1 milyon 69 bin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)