BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTakım elbiseli terörist! İran Meclisi'nde Trump'a büyük öfke----

Takım elbiseli terörist! İran Meclisi'nde Trump'a büyük öfke

Takım elbiseli terörist! İran Meclisi'nde Trump'a büyük öfke
05 Ocak 2020 - 13:58 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'a İran Meclisi'nde öfke seli... Laricani: ABD kural tanımıyor... Tümgeneral Musevi: ABD'nin bizimle çatışacak cesareti yok... Bakan Cahromi: Trump takım elbiseli bir terörist

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın ABD'lilere veya ABD unsurlarına saldırması durumunda İran'a ait 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini açıklamasının ardından gerilim tırmanmaya ve İran'dan tepkiler gelmeye devam ediyor.

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik tehdidine yanıt vererek, "ABD, İran ile askeri çatışma cesaretinden yoksun" dedi.

İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi yaptığı açıklamada, "Gelecekte olası bir çatışma durumunda ABD'nin bunu gerçekleştirecek cesarete sahip olmadığını düşünüyorum" dedi. Musevi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik tehdidini hatırlatarak, "ABD, İran'a karşı harekete geçmeye cesaret edemez" ifadelerini kullandı.

"TAKIM ELBİSELİ TERÖRİST"

Reuters'ın aktardığına göre, İran Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cahromi ise yaptığı açıklamada, Trump için DEAŞ, Hitler ve Cengiz Han benzetmesi yaparak, 'Hepsi kültürlerden nefret ediyor' ifadelerini kullandı.

Cahromi, 'Trump takım elbiseli bir teröristtir. Çok yakında tarihi öğrenecek, hiç kimse büyük İran Milleti ve kültürünü yenemez. Trump takım elbiseli bir teröristtir.' dedi.

MECLİS'TE KAHROLSUN AMERİKA SLOGANLARI

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Meclisinde milletvekillerine hitap eden Laricani, "Bir ülkenin uluslararası havalimanında ABD güçleri, helikopter ve uçakla İran ve Irak'ın üst düzey yöneticilerini öldürdü. Bu olay, hiçbir uluslararası kurala uymamaktadır." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Süleymani'yi hedef almasının savaş terörü olduğuna işaret eden Laricani, Süleymani'nin öldürülmesinin bölge ve dünya koşullarını değiştirdiğini vurguladı.

Amerikalı yetkililerin, Süleymani'nin Suriye, Lübnan ve Irak'ta ABD güçlerine yönelik saldırılarda bulunacağı yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığının altını çizen Laricani, "Bu iddia yalandan başka bir şey değil. ABD halkı ve meclisi, bunun, bir terör cinayetinin üzerini örtme çabasından başka bir şey olmadığını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

İran Meclis Başkanı Laricani, Trump'a "ABD askerlerini bölgeden çekme" çağrısında bulundu.

Öte yandan milletvekilleri, Laricani'nin konuşması öncesinde meclis kürsüsü önünde toplanarak "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.05 Ocak 2020 16:13

    SÖZLERİ İZ EYLE.E DÖNÜŞÜRSE IRAN BİN KAT ZARAR GÖRÜR TRUMP İSRAİL'E KARŞI/KIZLARINA KARŞI TEHDİT GÖRDÜĞÜ İRAN'I DARMADUMAN ETMEK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR ONA BU FIRSATI VERMEMEK İÇİN İRAN YÖNETİCİLERİ KIŞKIRTICI BEYANLARDA BULUNMAMALI

  • Delikanlı05 Ocak 2020 14:48

    Tümgeneral musevi laf ebeliği yapma.amerikanın bizimle çatışacak cesareti yok ne demek.öldürülen sizin generaliniz değil mi.kazığa oturan sizsiniz olum siz at gözlüğüyle bakma durmadan ensenize biniyor amerika israil.onurunuz yokmu olum sizin ölümünede olsa karşı saldırı yapmak intikam almak zorundasınız.yoksa amerika ve israilin saldırıları artarak devam edecek.akıllı olun gücünüz varsa bunu mazlumlara değil zalimlere kullanın.

  • Her han 06 Ocak 2020 02:53

    Egede 1980yıllarda Amerika muhabaret gemimize ateş açtı hatırladığım kadarıyla 5askerimiz şehit oldu... Oda bilinçli vuruldu çünkü silahların ateşlenmesi 3lü mekanızma gerektiriyordu... İntikamı aldık...