BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı----

Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Soylu AK Parti'nin oy oranını açıkladı
18 Ocak 2014 - 08:49 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TGRT Haber’de katıldığı yayında AK Parti’nin oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’nin oy oranına ilişkin, "Hâlâ yüzde 50’lerdeyiz" dedi. Soylu İstanbul'da yüzde 53'e 32 önde olduklarını, İzmir’de ise baş başa bir yarış yaşandığını ifade etti.

"Daha 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’ı kötürüm bırakmak istediler" diyen Soylu, "Bu ülkenin Başbakanı, 2002’de seçim kazanmasına rağmen, hukuk müsaade etmediği için ’başbakan’ olamadı. Bir inancı olan Necmettin Erbakan’ın da partisini kapattılar, sonra siyasi hayatını tasfiye etmeye çalıştılar. Yani Başbakan Erdoğan olmasaydı, belki de Erbakan Hoca, cezaevinde hayatını kaybedecekti. Turgut Özal’ı da haksız iddialarla itham ettiler. Adnan Menderes’i de Yassıada’da bir çete sorguladı. Yani bugün Yargı bağımsızdır, hukuk da milli iradedir diyenlere, bunlar bir cevaptır. Menderes’in üzerinden çıkan bir cımbız ve bir şişe... Yani suçu bu kadar! Burada liderlerin üzerinden hem milli iradeyi sakatlamaya çalışıyorlar, hem sandığı itibarsızlaştırıyorlar, hem de ülkenin en önemli gücü, en büyük dayanağı, bütün hareketliliği sağlayan bu millete ’sen adımlarına dikkat et’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

"SANDIK VE HALK İLİŞKİSİ METAFİZİKTİR"

"İstikrarı hazmedemeyenler, istikrarı ortadan kaldırmaya çalışıyor" diyen Süleyman Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ancak hesap edemedikleri bir şey var. Bu yaşadığımız günleri mekanik olarak değerlendiriyorlar. Yani ben yolda yürüyen arabanın lastiğine bir çivi saplarsam onu durdurabilirim. Veya 5000 metre’lik yarışta, son 750 metre kala atlete çelme atarsam yarışı kazanabilirim diye düşünüyorlar. Fakat siyaset ve sandıkla vatandaş arasındaki ilişki mekanik değil; metafizik ilişkidir. Onun için 1983 yılının 5 Kasım gecesi Kenan Evren Paşa, televizyona çıkıp ’Bu adamlara oy vermeyin, Turgut Sualp’i destekleyin’ demesine rağmen halk, Turgut Özal’dan yana tercihini kullanmıştı. Bu metafizik bir ilişkidir. Bizim feraset dediğimiz, milletin ön görü kabiliyeti, gönlü dediğimiz, hissetti dediğimiz, kendisi için kim daha iyi mücadele edecek, kim neyi daha iyi ortaya koyacak, kim kendisiyle beraber olacak, kim onu satmayacak dediğimiz bir anlayıştır. Bu milletin sandıkla olan ilişkisi tamamen metafiziktir. Öyle siyaset mühendislikleri ile gerçekleşemez."

"İSTANBUL’DA 53’E 32 ÖNDEYİZ, ANKARA’DA FARK VAR"

Süleyman Soylu, Yerel Seçim beklentilerine dair de açıklamalar yaparak, "Elbette hedeflerimiz var. Ancak siyasetin de kendine has kuralları var, bir takım nezaket ölçüleri var ve siyasetin ’milletin kararını bekleme’ konusundaki iradesi var. 30 Mart Seçimleri’ni milletin iradesi ve kararı belirleyecek. Ancak AK Parti yaptığı bütün araştırmalarda, ’hâlâ yüzde 50’de’ görünüyor. Ne gezi olayları, ne darbe girişimleri; bize ait güveni düşürmedi. Halk, hâlâ şükürler olsun ki; yüzde 50’lik destekle ’siz yolunuza devam edin’ diyor. Ama bunun realizasyonu elbette ki; 30 Mart’taki seçimlerde belli olacak. İstanbul’da CHP’nin 32, AK Parti’nin ise 53 puanında olduğunu bize kamuoyu yoklamaları söylüyor. Ankara’da ana muhalefet partisi ile aramızda çok ciddi bir fark var. Ancak İzmir’de kora kor bir mücadele olacak" ön görüsünde bulundu.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)