BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSınır ötesi kredilerde büyüme----

Sınır ötesi kredilerde büyüme

Sınır ötesi kredilerde büyüme
31 Temmuz 2024 - 11:47 www.finansgundem.com

Banka dışı kuruluşlara verilen sınır ötesi krediler 2024'ün ilk çeyreğinde 1,1 trilyon dolar artış gösterdi.

Global bankaların küresel sınır ötesi alacakları, yani krediler ve borçlanma senetleri varlıkları nedeniyle 2024'ün ilk çeyreğinde 1,1 trilyon dolar arttı. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından açıklanan rapora göre, bekleyen tazminat talepleri yıllık bazda %5 artışla 39,6 trilyon dolara ulaştı.

İlk çeyrekte sınır ötesi banka kredilerindeki büyüme, ABD'ye ve diğer büyük gelişmiş ekonomilere, özellikle banka dışı verilen kredilerdeki yıllık %6'lık artıştan kaynaklandı. Gelişmekte olan piyasalara verilen krediler Brezilya ve Çin ile desteklendi.

Sınır ötesi kredilerdeki büyüme çoğunlukla, bazı bölgelerdeki raporlama yapan bankalar için özellikle önemli olan mevsimsel faktörlerden kaynaklandı.

BIS'in 2024 ilk çeyreğine ilişkin küresel likidite göstergeleri, gelişmekte olan piyasalarda Banka dışı kuruluşlara verilen dolar kredi büyümesinin, tahvil finansmanındaki artışın etkisiyle yaklaşık iki yıldır ilk kez pozitife döndüğünü gösteriyor.

2007-09'daki büyük mali krizden bu yana, banka dışı borçlular banka kredileri yerine giderek daha fazla uluslararası tahvil finansmanına yöneldiler.

İhracat kredilerinde kullanım hızlandıİhracat kredilerinde kullanım hızlandı

 

Kredi kartından nakit çekime sert frenKredi kartından nakit çekime sert fren

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)