BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten cari açık açıklaması: Önemli mesafe katettik----

Şimşek'ten cari açık açıklaması: Önemli mesafe katettik

Şimşek'ten cari açık açıklaması: Önemli mesafe katettik
28 Ağustos 2024 - 11:51 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, temmuz ayı dış ticaret açığındaki gerilemeye ilişkin, "Makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ihracatı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artarak 22 milyar 510 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 7,8 azalışla 29 milyar 805 milyon dolar olarak gerçekleşti. Buna göre, dış ticaret açığı, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 41,8 azalarak 7 milyar 295 milyon dolara geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, temmuz ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.

Ana hedefleri olan fiyat istikrarına ulaşarak gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı sağlayacaklarını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Makroekonomik dengesizliklerden biri olan yüksek cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik. Temmuzda yıllık dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre 38,7 milyar dolar geriledi. Bu durum temmuz için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ediyor. Azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine önemli katkı veriyor."

Dış ticaret açığı temmuzda 7.29 milyar dolarDış ticaret açığı temmuzda 7.29 milyar dolar

 

Mehmet Şimşek'ten 'istifa' açıklaması: Aldanmayın!Mehmet Şimşek'ten 'istifa' açıklaması: Aldanmayın!

 

Bakan Şimşek: Küresel ölçekte firmalar ülkemizi tercih ediyorBakan Şimşek: Küresel ölçekte firmalar ülkemizi tercih ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)