BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek: Enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek----

Şimşek: Enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek

Şimşek: Enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek
05 Ağustos 2024 - 10:44 www.finansgundem.com

Bakan Şimşek, "Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönem enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek." ifadelerini kullandı.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 3,23 olurken yıllık bazda yüzde 61,78'e geriledi.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan temmuz ayına ilişkin enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Yıllık enflasyondaki düşüşe dikkati çeken Şimşek, temmuzda aylık enflasyonun geçici etkilerden kaynaklı arttığını vurguladı.

Şimşek, "Yıllık enflasyon hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek. Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yıllık enflasyon temmuzda yüzde 61.78 olduYıllık enflasyon temmuzda yüzde 61.78 oldu

 

Kirada tavan zam oranı belli olduKirada tavan zam oranı belli oldu

 

Şimşek: Cari açıkta kayda değer bir gerileme bekliyoruzŞimşek: Cari açıkta kayda değer bir gerileme bekliyoruz

 

Bakan Şimşek: Cari açıkta düşüş sürecekBakan Şimşek: Cari açıkta düşüş sürecek

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim İleri06 Ağustos 2024 11:45

    Baz etkisi ile gerçekleşen bir düşüş. TÜİK verilerle oynuyor ve düşük gösteriyor. İTO ve EnaGrup enflasyonu verisinden oldukça uzaklar. Olan sabit gelirliye oluyor. Bu hükümetten kurtulmalıyız.

  • Acil erken seçim05 Ağustos 2024 16:48

    Ülke mahvolmuş enflasyon inmiyor vergiler zamlar artık 100 lerin üzerinde almış başını gidiyor denetim kalmamış  halk inim inim inliyor bu zathı muhterem hala GEÇİCİ diyor. Hala algı peşinde yangın binayı sarmış alev alev bu hala 3 kova su yeter diyor kendi de muhtemel söylediklerine inanmıyordur. 

  • Kemal Çelik05 Ağustos 2024 12:46

    Fiyat ayarlaması adı altında KAMU ZAM YAPMAKTAN geri kalmıyor. Enflasyon bu şekilde düşmez. Yaz ortasında oynanmış verilere rağmen 3.23 oldukça yüksek. :-*