BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞeyma Subaşı'ya 550 bin TL ceza----

Şeyma Subaşı'ya 550 bin TL ceza

Şeyma Subaşı'ya 550 bin TL ceza
30 Temmuz 2024 - 17:42 www.finansgundem.com

Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada gizli reklam yaparak vergi ödemediği ve kendisine 550 bin 59 lira ceza kesildiği öğrenildi.

Sosyal medya fenomenlerine yönelik denetimlerin arttığı son dönemde, Ticaret Bakanlığı, ünlü isimlerin bu platformları kullanarak haksız kazanç elde etmesinin önüne geçmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu bağlamda, popüler sosyal medya kişiliklerinden Şeyma Subaşı’nın vergi ödemeden gizli reklam yaptığı ortaya çıktı ve kendisine yüklü miktarda ceza kesildi.

Konuyu Sabah'taki köşesine taşıyan Bülent Cankurt'un yazısı şu şekilde: Şeyma Subaşı, Instagram hesabında gizli reklam yaparken yakalandı! Şeyma, tekstilden mücevhere birçok markanın reklamını yapıp ancak 'reklam' olduğunu belirtmediği için 550 bin lira ceza yedi.

Ticaret Bakanlığı, yaptığı inceleme sonucu, farklı tarihlerde, beş farklı markanın reklamını yaptığını ama bunu gizlediğini tespit etti. Reklam yaptığını gizleyerek hem kanunu çiğneyen hem de kazandığı paranın vergisini vermeyen Şeyma'ya bakanlık cezayı kesti.

Sosyal medya hesabını ciddi bir kazanç kapısı haline getiren Şeyma, şikayete konu olan markaların reklamlarını yapmak için kaç para aldı bilmiyorum ama bu reklamları 'gizli' yaptığı için şimdi tam 550 bin 59 lira para cezası ödeyecek. Fenomenlerin kulağına küpe olsun. Kimsenin kazandığınız parada pulda gözüm yok ama dürüst olun ve kazancınızın vergisini ödeyin bir zahmet!

Rus fenomen Tatyana Ozolina Türkiye'de kazada öldüRus fenomen Tatyana Ozolina Türkiye'de kazada öldü

 

Sosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve eşi gözaltına alındıSosyal medya fenomeni Neslim Güngen ve eşi gözaltına alındı

 

Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!Fenomen öğretmenlere ceza geliyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)