BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSEC Başkanı Gensler: Kripto paraların yaygın kullanımı olası değil ----

SEC Başkanı Gensler: Kripto paraların yaygın kullanımı olası değil

SEC Başkanı Gensler: Kripto paraların yaygın kullanımı olası değil
10 Ekim 2024 - 08:24 www.finansgundem.com

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin veya diğer kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak yaygın bir şekilde kullanılmasının olası olmadığını ve bunun yerine daha çok bir değer deposu olarak görülmeye devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

NYU Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen bir etkinlikte konuşan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, bir katılımcının, herhangi bir hükümetten ayrı olarak oluşturulan kripto para biriminin tamamen düzenleyici kata getirilmesi halinde kullanıcıları için değerinin ne olacağına ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Gensler, ajansın "liyakat açısından tarafsız" olduğunu ve yatırım yapan halkın, herhangi bir kripto para birimi için bir fayda olup olmadığına "açıklamalar yoluyla" karar vereceğini söyledi. "Ama bu şeyleri MIT'de ve benzerlerinde öğrettim, bu yüzden sadece şunu söyleyeceğim - bu tartışmalar kelimenin tam anlamıyla Plato ve Aristoteles'e kadar uzanıyor. Bu 3,000 yıllık bir tarih. Yüzlerce büyük ulus, binlerce ulus-devlet - coğrafi ekonomik devlet başına bir para birimine sahip olma eğilimindeyiz. Hatta bimetalizme bile sahip olmama eğilimindeyiz." dedi.

Gensler, bitcoin (BTC) veya diğer kripto para birimlerinin bir ödeme şekli olarak yaygın bir şekilde kullanılmasının olası olmadığını ve bunun yerine daha çok bir değer deposu olarak görülmeye devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

Gensler, "kötü paranın iyiyi kovduğunu" ileri süren ve 19. yüzyıla kadar uzanan bir parasal ilke olan Gresham yasasına atıfta bulundu ve ulusların genellikle tek bir para birimi istediğini ekledi. "Tek bir para birimi istiyorsunuz çünkü bu bir değer deposu, bir değişim aracı, bir hesap birimi. Bunların hepsinin muazzam bir ağ ekonomisi var.Yani bu şeylerin bir para birimi olması pek olası değil. Değerini ifşa ederek, kullanarak göstermesi gerekecek. Tıpkı borsada işlem gören binlerce menkul kıymet arasından seçim yaptığınız gibi" diye konuştu.

Binance'in kripto pazarındaki payında önemli düşüşBinance'in kripto pazarındaki payında önemli düşüş

 

SEC, kripto gözetimini kısıtlayan mahkele kararını temyize götürdüSEC, kripto gözetimini kısıtlayan mahkele kararını temyize götürdü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)