BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSayıştay açıkladı: Tasarruf tedbirleri delindi----

Sayıştay açıkladı: Tasarruf tedbirleri delindi

Sayıştay açıkladı: Tasarruf tedbirleri delindi
24 Eylül 2024 - 13:33 www.finansgundem.com

Sayıştay tarafından yayımlanan raporda bazı kamu idarelerinde 2021 yılında yayımlanan ve kamuda tasarruf tedbirlerini içeren Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne aykırı harcamalar tespit edildiği belirtildi.

2021 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğu belirtilerek kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak tasarruf tedbirlerinin alındığı bildirilmişti.

Habertürk'te yer alan habere göre, Sayıştay'ın yayımladığı 2023 Yılı Dış Denetim Genel Değerlendirme Raporu'nda kamu tasarruf tedbirleri kararlarına uygun olmayan tanıtım faaliyetlerinin yapıldığı belirtildi.

Söz konusu genelgenin “Basın ve Yayın Giderleri” başlıklı bölümünde, idare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınların basılmayacağı, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımının elektronik ortamda yapılacağı, “Temsil, Tören, Ağırlama ve Tanıtım Giderleri” başlıklı bölümünde, uluslararası toplantılar ile millî bayramlar hariç açılış, konferans, seminer, yıl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler sebebiyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler tertip edilmeyeceği, hediye verilmeyeceği hüküm altına alındığı belirtildi.

Sayıştay raporuna göre yapılan denetimlerde bazı kamu idarelerinde tasarruf tedbirleri genelgelerine aykırı olarak,

• Tanıtıma yönelik basım hizmet ihaleleri gerçekleştirildiği ve kitapçık, takvim, ajanda, el ilanı, katalog gibi dokümanlar için basım hizmeti harcaması yapıldığı,

• Uluslararası toplantılar ve milli bayramlar haricindeki faaliyetler sebebiyle temsil ve tören harcaması yapıldığı tespit edildi.

Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

CHP’den iptal başvurusu: Tasarruf paketi Anayasa'ya aykırıCHP’den iptal başvurusu: Tasarruf paketi Anayasa'ya aykırı

 

Kamuda yatırım hazırlıkları genelgesinde Kamuda yatırım hazırlıkları genelgesinde "tasarruf tedbirleri" vurgusu

 

Kamuda tasarruf tedbirlerine uymayana disiplin cezasıKamuda tasarruf tedbirlerine uymayana disiplin cezası

 

Yeni Orta Vadeli Program'da tasarruf vurgusu!Yeni Orta Vadeli Program'da tasarruf vurgusu!

 

Kamuda tasarruf tedbirlerinin yasal altyapısı oluşturulduKamuda tasarruf tedbirlerinin yasal altyapısı oluşturuldu

 

Tasarruf paketi neleri içeriyor? İşte merak edilen detaylar!Tasarruf paketi neleri içeriyor? İşte merak edilen detaylar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)