BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSabah 9 akşam 5 yoğunluğu tarihe karışıyor----

Sabah 9 akşam 5 yoğunluğu tarihe karışıyor

Sabah 9 akşam 5 yoğunluğu tarihe karışıyor
04 Eylül 2024 - 17:54 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalar hibrit çalışma yönteminin yaygınlaşmasıyla trafiğin yoğun olduğu saat aralığının da değiştiğini ortaya koydu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İş merkezlerindeki yoğun trafik saatleri eskisi gibi değil. CNBC’nin haberine göre esnek çalışma saatleri iş dünyasına yerleştikçe daha az sayıda çalışan sabahın erken saatlerinde yolculuk yapar hale geldi. Trafik verileri analiz firması INRIX tarafından haziran ayında yayınlanan 2023 Küresel Trafik Puanlaması’na göre yoğun trafik saatleri geleneksel 9-5 saatlerinden 10-4 aralığına taşındı.

Gün ortası gezileri yeni normal haline geldi

Ulaşım analisti ve raporun yazarı Bob Pishue, “Sabah işe gitme konusunda daha az, akşam işten dönme konusunda daha az ve öğleden sonra işe gidip gelme konusunda daha fazla aktivite var. Bu yeni bir normal haline geldi” açıklamasında bulundu.

INRIX raporu yeni dönemde öğlen saatlerinin yoğun hale geldiği ve öğle saatlerinde ofise gidip gelmek için neredeyse geçmişte sabah 9 ve akşam 5 saatlerinde olduğu kadar yolculuk yapıldığı belirtiliyor.

Ayrıca ofis çalışanları toplu taşımadan neredeyse tamamen vageçmiş durumda. St. Louis ABD Merkez Bankası verilerine göre ABD’de toplu taşımadaki yolcu sıyası pandemi sürecinde düştü ve hiçbir zaman eski seviyelerine geri dönemedi.

Pishue bunun sonucunda en yoğun trafiğin olduğu öğlen ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığında bir artış yaşandığını belirtiyor:

“Kovid öncesinde sabahın yoğun saatlerinde trafikte bir zirve olurdu ve ardından akşam saatlerindeki trafik çok daha yoğunlaşırdı. Şimdiyse böyle bir dalgalanma yok.”

 

Esneklik çalışanları eve bağlıyor

Çalışan bağlılığını artırmaya odaklanan bir yazılım firması Chronus’un CEO’su David Satterwhite, “Çalışanlar evden çalışmanın esnekliğine alıştı ve yalnızca gerekli olduğunda ofise geliyorlar. Bu da eve giden bir metroya binmek için erkenden çıkabilecekleri, ofise geç gidebilecekleri veya bir toplantı gelip daha sonra ofisten ayrılabilecekleri anlamını taşıyor” açıklamasında bulundu.

Günde birkaç saat için ofise gitme alışkanlığı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Yapılan son araştırmalar da bu alışkanlığın kabul edilir veya en azından tolere edilebilir hale geldiğini gösteriyor.

Video konferans cihazları üreten bir firma olan Owl Labs tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen bir anket, hibrit çalışanların yarısından fazlasının (%58) ofise giriş yaptıktan hemen sonra yeniden ofisten çıktığını gösterdi.

Londra İşletme Okulu Yönetim Uygulamaları Profesörü Lynda Gratton konuyla ilgili açıklamasında, “İşletmelerin anlaşmanın ne olduğu konusunda açık davranması gerekiyor. Bireysel çalışanlar bu anlaşmaya uymak ya da uymamak konusunda karar verebilir” ifadelerine yer verdi.

Gratton birçok çalışanın ofise gelmek istemediğine dikkat çekerek söz konusu ofise kısa sürelerde gidip gelme alışkanlığının en başarılı uzlaşma türü haline geldiğini belirtiyor. Gratton, “Bu tüm seçeneklerin en kötüsü: Hâlâ ofise gidip geliyorlar ama çalışma saatlerini ofiste geçirmiyorlar” ifadelerine yer verdi.

İmalat sanayi İmalat sanayi "ara eleman" değil, "aranan eleman" istiyor

 

Z kuşağının miras beklentisi suya düşebilirZ kuşağının miras beklentisi suya düşebilir

 

CMG raporları şaşkına çevirdi: Telefonlarımız gerçekten dinleniyor mu?CMG raporları şaşkına çevirdi: Telefonlarımız gerçekten dinleniyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)