BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'dan yabancı bankalara kısıtlı giriş izni----

Rusya'dan yabancı bankalara kısıtlı giriş izni

Rusya'dan yabancı bankalara kısıtlı giriş izni
09 Ağustos 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Yabancı bankaların Rusya’da şube açmalarına izin veren bir yasa onaylandı. Buna göre, yabancı bir bankanın Rusya’da bir şubesi olabilecek ve daha fazla açması mümkün olmayacak.

Rusya'da finans sektörüne yönelik önemli bir adım atıldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı bankaların ülkede faaliyet göstermesine imkan tanıyan yeni bir yasayı imzaladı. 1 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek olan yasaya göre, yabancı bankalar Rusya'da sadece bir şube açabilecek, birden fazla şube açmaları ise yasak olacak.

En az 1 milyar ruble teminat depozito

Yeni yasa, Rusya ekonomisine yatırım çekmeyi ve uluslararası ödemeler sistemini geliştirmeyi hedefliyor. Mali Piyasalar Duma Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, yasa kapsamında Rusya’ya dost ülkelerden bankaların ülkeye girişine öncelik verildiğini, diğer ülkelerden gelen bankalar için ise herhangi bir kısıtlama getirilmediğini açıklamıştı.

Haberrus'ta yer alan habere göre, yabancı bankaların Rusya’da şube açabilmesi için bankaların en az üç yıldır faaliyet göstermesi ve Bank of Russia’nın kredi notu kriterlerini karşılaması gerekiyor. Ayrıca, şubenin yükümlülüklerini yerine getirmesi için en az 1 milyar ruble teminat depozitosu gerekmekte.

Menkul kıymetler piyasasında güven yönetimi yasağı

Şubeler döviz alım satımı, para transferi, hesap açma ve muhafaza etme gibi işlemleri gerçekleştirebilecek; ancak menkul kıymetler piyasasında güven yönetimi yapamayacaklar. Ayrıca, yabancı banka şubeleri bireylere döviz satışı yapabilecek, ancak hesap açamayacaklar. Kıymetli madenlerle ilgili işlemler ve güven yönetimi faaliyetleri de yasaklanacak.

Yabancı banka şubeleri, üretim, ticaret ve sigortacılık gibi faaliyetlerde bulunamayacak, ancak bazı finansal araçların satışına ilişkin sözleşmelere dahil olabilecekler. Ayrıca, belge ve değerli eşyaların saklanması için özel binalar veya kasalar kiralayabilecekler. Rusya Merkez Bankası, kara para aklamayla mücadele kurallarına uyulmaması durumunda şubenin teminat mevduatını artırabilir ve çeşitli ceza önlemleri uygulayabilir.

Rusya'da bankacılık krizi tehlikesiRusya'da bankacılık krizi tehlikesi

 

Rusya'da <a href=Banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/2/14/1784329/1784329.jpg?v=1723180951" width="161" height="122" />Rusya'da banka ve işletmelere 3.5 milyar dolarlık dijital ruble geliri

 

Rusya'da bankalar tüketici kredilerini kısıyorRusya'da bankalar tüketici kredilerini kısıyor

 

Rusya'da banka sahteciliğini önlemek için yeni projeRusya'da banka sahteciliğini önlemek için yeni proje

 

Rusya'da bankalar kredi musluklarını kapatıyorRusya'da bankalar kredi musluklarını kapatıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)