BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Ukrayna’da hastaneye saldırı: 8 ölü, 11 yaralı----

Rusya'dan Ukrayna’da hastaneye saldırı: 8 ölü, 11 yaralı

Rusya'dan Ukrayna’da hastaneye saldırı: 8 ölü, 11 yaralı
28 Eylül 2024 - 12:00 www.finansgundem.com

Rusya, Ukrayna’nın Sumy bölgesinde bir hastaneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı belirtildi.


Rusya, Ukrayna'nın Sumy bölgesinde bir hastaneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, saldırının ardından yaptığı açıklamada, olayın detaylarını paylaşarak Rusya'yı sert bir dille eleştirdi.

ZELENSKIY'DEN AÇIKLAMA

Zelenskiy, "Rusya, Sumy’deki hastanelerden birini hedef aldı. Ne yazık ki şu ana kadar 8 can kaybı var. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Ayrıca 11 kişi yaralandı ve 113 hasta hastaneden tahliye edildi" diyerek saldırının sonuçlarını aktardı.

Saldırı sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, yetkililerin hastalara ve yaralılara yardım ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Zelenskiy, "İnsanlarımızın hayatını kurtarmak ve gereken yardımı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Zelenski, uluslararası topluma da seslenerek, bu tür saldırıların dünyada yankı bulması gerektiğini vurguladı. "Dünyada bu savaşı tartışan herkes, Rusya’nın nereyi vurduğuna dikkat etmeli. Onlar hastaneleri ve masum insanların hayatlarını hedef alıyor" diye konuştu.

Zelenski, Rusya'nın yalnızca güç kullanılarak barışa zorlanabileceğini savunarak, "Güç yoluyla barış, bu savaşta tek doğru yoldur. Bize bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SALDIRININ ARDINDAN KURTARMA ÇALIŞMALARI

Saldırı sonrası Ukrayna acil durum ekipleri ve sağlık personeli olay yerine hızla intikal ederek yaralıları hastaneye taşıdı ve tahliye işlemlerini gerçekleştirdi. Bölgedeki kurtarma operasyonları devam ederken, yetkililer ölü ve yaralı sayısının artabileceği konusunda uyardı. Saldırı, Rusya’nın Ukrayna’da sağlık altyapılarına yönelik gerçekleştirdiği son saldırılardan biri olarak kayıtlara geçti.

Ukrayna askerleri, bitkin haldeki Rus askerini kurtardıUkrayna askerleri, bitkin haldeki Rus askerini kurtardı

 

Rusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?Rusya ekonomisi stagflasyona mı sürükleniyor?

 

Rusya: ABD, DTÖ'nün çalışmalarını sekteye uğrattıRusya: ABD, DTÖ'nün çalışmalarını sekteye uğrattı

 

Rusya, Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdiRusya, Donetsk'te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)