BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan çatışmaların sürdüğü sınır bölgelerinde tahliye kararı----

Rusya'dan çatışmaların sürdüğü sınır bölgelerinde tahliye kararı

Rusya'dan çatışmaların sürdüğü sınır bölgelerinde tahliye kararı
07 Ağustos 2024 - 17:23 www.finansgundem.com

Rusya'da Kursk Bölgesi'nde iki gündür Ukraynalı askerlerin saldırıları devam ediyor ve sınır hattındaki vatandaşların tahliyesi sürüyor. Vali Yardımcısı Alexey Smirnov, durumu Cumhurbaşkanı Putin’e bildirdi.

Son iki gündür Ukraynalı askerlerin saldırılarına maruz kalan Kursk Bölgesinde, vatandaşların sınır hattından tahliyesi sürüyor.

Kursk bölgesinin sınır kesiminde, Ukraynalı sabotajcılarla olan çatışmalar dün sabah saatlerinden itibaren devam ediyor. Vali Yardımcısı Alexey Smirnov, durumu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e aktardığını ve yerel yetkililerin bölge halkının tahliyesini koordine ettiğini belirtti.

Smirnov, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Kursk bölgesi yetkililerinin, sakinlerin ateş altındaki sınır bölgelerinden uzaklaştırılmasını organize ettiğini belirtti. Ona göre, binlerce kişi otobüs ve özel araçlarla bombalanan bölgeleri şimdiden terk etti. “Geçici barınma merkezleri hazırladık ve onlara gereken her şeyi sağladık, psikologlar çalışıyor. Moskova ve St. Petersburg’dan doktorlar bölgeye gitti ve federal merkez Kursk bölgesine ek fon ve diğer yardımları tahsis ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Putin’e telefon

Bölge başkanı ayrıca gece operasyonel durumu Cumhurbaşkanı Putin’e telefonla bildirdiğini söyledi. “[Başkan] durumu kişisel kontrol altında tutuyor. Cumhurbaşkanı, bölgemize her alanda destek sağlanacağını vurguladı” diye konuştu.

6 Ağustos sabahından bu yana Kursk bölgesinin Ukrayna sınırında çatışmalar sürüyor.

Savunma Bakanlığı, 300’den fazla sabotajcının sınırı aşma girişiminde bulunduğunu duyurdu. Bakanlığa göre, Nikolaevo-Daryino köyü ve Sudzhansky bölgesindeki Oleshnya köyü yakınlarında Rus mevzilerine saldırı düzenlendi.

Aynı günün akşamı, Savunma Bakanlığı, düşman sabotaj grubunun ana kuvvetlerinin Ukrayna topraklarına çekildiğini duyurdu, ancak Smirnov daha sonra durumun gergin kaldığını belirtti.

260 askeri personel ve 50 zırh kaybı

Bugün öğle saatlerinde askeri departman, havacılık, füze kuvvetleri, topçu ve sınır koruma birimlerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rusya topraklarına doğru ilerlemesini engellediğini ve Sumy bölgesindeki Ukrayna rezervlerinin yenilgiye uğratıldığını bildirdi.

Bakanlık, Ukrayna’nın çatışmalar sırasındaki kayıplarının 260 askeri personel ve 50 zırhlı araçtan oluştuğunu tahmin etti.

Bölgeden gelen haberlerde şiddetli çatışmaların halen sürdüğü yönünde. (Haberrus)

Rusya'dan Karadeniz'e yeni üs bölgesiRusya'dan Karadeniz'e yeni üs bölgesi

 

Rusya: Kıyamet saatine iki dakika kaldı! Geri dönüş hâlâ mümkünRusya: Kıyamet saatine iki dakika kaldı! Geri dönüş hâlâ mümkün

 

Ukrayna: Rusya'ya ait Ukrayna: Rusya'ya ait "Rostov Na Donu" denizaltısını vurduk

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)