BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da kredi kartı sayısına sınırlama----

Rusya'da kredi kartı sayısına sınırlama

Rusya'da kredi kartı sayısına sınırlama
03 Ekim 2024 - 15:52 www.finansgundem.com

Rus bankaları, kredi kartı kullanımını sınırlamaya yönelik adımlar atmaya başladı. Önde gelen bankalardan VTB, Ekim 2024 itibarıyla müşterilerine birden fazla kredi kartı vermeyi durdurdu.

Rusya’da bankacılık sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ülkenin önemli bankalarından biri, kredi kartı kullanımına yönelik önemli bir düzenlemeye gitti.

Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan VTB, 2024 yılı Ekim ayından itibaren müşterilerine birden fazla kredi kartı vermeyi askıya aldı. Türkrus'un RBC’den aktardığı habere göre, bu kısıtlamanın geçici olduğu ve Rusya Merkez Bankası’nın sıkılaşan para politikaları doğrultusunda borçlanmayı kontrol altında tutma amacıyla uygulandığı belirtildi.

Sınırlama, hali hazırda birden fazla kredi kartı olan müşterileri etkilemeyecek. Ancak yeni başvurular için sadece bir kredi kartına onay verilecek. Benzer uygulamalar, Sberbank ve OTK Bank gibi diğer bankalarda da bulunuyor. Örneğin, Sberbank da müşterilerine sadece bir kredi kartı verme politikası uyguluyor.

Merkez Bankası faiz oranlarını %19’a yükseltti

Rusya Merkez Bankası, kredi piyasasındaki ısınmayı önlemek amacıyla kredi kullanımına yönelik daha sıkı tedbirler uygulamaya devam ediyor. Özellikle, yüksek borç yüküne sahip müşterilere yönelik kredi kısıtlamaları sıkılaştırıldı. Merkez Bankası, ekim ayında faiz oranlarını %19’a yükseltti ve bu oranın daha da artabileceği belirtiliyor.

Bu sınırlamalar, bankaların kredi risklerini minimize etmeye çalıştığı bir dönemde geliyor. Uzmanlar, bankaların yüksek riskli müşterilerle çalışmaktan kaçındığını ve kredi kartı limitlerini genişletmek yerine yeni kartlar vermek yerine daha muhafazakar bir strateji izlediklerini belirtiyor. 

Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmasının detayları belli olduKredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmasının detayları belli oldu

 

Kredi kartı limitlerine gelir ayarı geliyorKredi kartı limitlerine gelir ayarı geliyor

 

Kredi kartı borcu alarmıKredi kartı borcu alarmı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)