BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’da enflasyon yükseliyor----

Rusya’da enflasyon yükseliyor

Rusya’da enflasyon yükseliyor
01 Temmuz 2024 - 15:47 www.finansgundem.com

Rusya’da haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 8,75’e ulaştı


Rusya’da fiyat artışları hızlanmaya devam ediyor ve uzun vadeli ortalamanın üzerinde seyrediyor. “Kommersant” gazetesinin Merkez Makroekonomik Analiz ve Kısa Vadeli Tahmin Merkezi (TsMAKP) verilerine dayandırdığı habere göre, haziran ayında Rusya’da enflasyon artış hızı yüzde 0,73 olarak kaydedildi. Bu oran, uzun vadeli ortalamanın 2,5 katı. Yıllık enflasyon ise yüzde 8,75’e ulaşarak, Rusya Merkez Bankası ve diğer kurumların tahminlerini aşıyor.

Buna ek olarak, TsMAKP raporunun yazarları, Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını eleştirerek, bazı bölgelerde yoğun fiyat artışlarına yol açan piyasa dinamiklerini gerekçe gösterdi.

Raporda ayrıca, Merkez Bankası’nın yıllık enflasyonu yüzde 4 hedefine ulaştırmasının neredeyse imkansız olduğuna dikkat çekildi. Ekonomistler, özellikle elektrikli süpürge, televizyon ve akıllı telefon gibi teknik açıdan karmaşık bazı ürünlerin ucuzlamasına vurgu yaptı. Bu ürünlerin ucuzlaması, artan talep koşullarında beklenen fiyat artışıyla örtüşmüyor.(Gazetemru)

Rusya'da imalat sanayi PMI arttı

 

Yaptırımlar Rusya'ya trilyonlarca ruble kazandırdı

 

Rusya Merkez Bankası'ndan 'döviz' hamlesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)