BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da enflasyon kaynaklı resesyon kaygısı----

Rusya'da enflasyon kaynaklı resesyon kaygısı

Rusya'da enflasyon kaynaklı resesyon kaygısı
31 Temmuz 2024 - 08:18 www.finansgundem.com

Rusya'da enflasyon endişeleri devam ediyor. Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, Rusya ekonomisi yüksek enflasyona karşı çok hassas.” dedi ve "Rusya’da talepteki artış derin resesyon ve enflasyon riski oluşturuyor" açıklamasında bulundu.

Federasyon Konseyi’ndeki konuşmasında enflasyonun seyrini değerlendiren Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Bu sınırlı kaynaklar göz önüne alındığında talebi artırırsak ne olur? Her şey enflasyonu hızlandıracak ve ekonomi yavaşlamaya başlayacak, üstelik derin bir resesyona düşme riski de olacak” dedi.

“Rusya’da talepteki artış derin resesyon ve enflasyon riski oluşturuyor." şeklinde konuşan Nabiullina, "Rusya ekonomisi yüksek enflasyona karşı çok hassas.” dedi.

Rusya Merkez Bankası geçen hafta politika faizini yüzde 16’dan yüzde 18’e çıkarmıştı. Faiz 2022 ilkbahar döneminde yüzde 20 seviyesindeydi.

Nabiullina, enflasyon hedeflerine ulaşmak için faizini uzun süre yüksek seviyede tutulmasının planlandığını ve ek faiz artırımına gidilebileceğini açıkladı.

Bazı uzmanlar politika faizinin bu yıl sonuna kadar yüzde 20’ye yükseltilebileceğini öngörüyor.

Rusya sınır ötesi kripto ödemelerini başlatacakRusya sınır ötesi kripto ödemelerini başlatacak

 

 Rusya Merkez Bankası <a href=faiz kararını açıkladı" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/7/26/1809427/1809427.jpg?v=1722403534" width="161" height="122" /> Rusya Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı

 

Rusya’da enflasyon yavaşladıRusya’da enflasyon yavaşladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)